Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα του «4thGreek Raw Materials Co
Ο κος. Αντώνης Πολίτης, Business Developer
Ο κος. Χρήστος Καβαλόπουλος, Διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στην τεχνολογική και κοινωνική διάσταση του Industry 4.0 στον εξορυκτικό κλάδο, και ο Δρ. Γεώργιος Δρόσος, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην προοπτική ενίσχυσης της βιομηχανίας των πρώτων υλών μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας του κλάδου παρουσίασαν τις λύσεις που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν προκειμένου να απαντήσουν στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής: DigitalSmelter από τον κο. Γ. Καρναχωρίτη της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E., e-engineerin
Ψηφιακές λύσεις που προσφέρονται από μικρομεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες ABAUT(Αυστρία), Emph
Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται απο το ERA-MIN 2019 παρουσίασε ο κος. Μ. Κότσιας από τη ΓΓΕΤ.
Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του EIT RawMaterials, κος Imre Gombkötő, παρουσίασε τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρει το EIT RawMaterialsAcademy. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας (Κ. Φαρέας από την ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ, Π. Δάβρης από την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Α. Χασιώτης από την ΑΕΙΦΟΡΟΣ/ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Δ. Μπάλας από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, Κ. Φιλίνης από τον ΣΕΒ και Α. Κλάδης από την AdMiRIS) ανέδειξαν τις απαιτούμενες δεξιότητες για τα επιμέρους στάδια του κύκλου ζωής των ορυκτών πρώτων υλών.
Αποτελέσματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων που επιδοτήθηκαν από το EIT RawMaterials(MIREBooks,
Ψηφιακές δεξιότητες, δεξιότητες διαχείρισης έργου και επικοινωνίας, προσαρμογή στην αλλαγή, ομαδική συνεργασία, οικονομική αξιολόγηση έργου, προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις ήταν οι δεξιότητες που αναδείχθηκαν από όλους τους ομιλητές. Η συνεργασία πανεπιστημίων και βιομηχανίας και η συμμετοχή στις δραστηριότητες του EIT RawMaterials συνιστούν τα εργαλεία για την επίτευξη αυτών των δεξιοτήτων.
Το RCGREECE αποτελεί το Περιφερειακό Κέντρο Ελλάδας της Κοινότητας Καινοτομίας για τις Πρώτες Ύλες (EIT Raw Materials) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) και λειτουργεί από το Εργαστήριο Μεταλλουργίας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχοι του RCGREECE είναι:
- Να αποτελέσει σημείο επαφής μεταξύ του EIT RM και της Ελληνικής Κοινότητας Πρώτων Υλών (ΕΚΠΥ).
- Να συνδέσει την ΕΚΠΥ με τις δραστηριότητες του EIT Raw Materials.
- Να συμβάλλει στην ενεργή συμμετοχή της ΕΚΠΥ σε δράσεις πολλαπλών κατευθύνσεων (Καινοτομία, Πολιτική, Βιομηχανία, Αρχές, Κοινωνία), σύμφωνα με την Ατζέντα του EIT Raw Materials, την Εθνική Πολιτική για την Αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών και το Στρατηγικό Σχέδιο Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για τις Πρώτες Ύλες.
- Να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα για τη μεταφορά καινοτομίας μεταξύ της Κοινότητας του EIT Raw Materials και της ΕΚΠΥ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Πρώτων Υλών καθώς και την ενίσχυση της καινοτομίας.
- Να επιτύχει τη σταδιακή επέκταση των δράσεων στην Κυπριακή Κοινότητα Πρώτων Υλών αλλά και σε γειτονικές περιοχές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr