Την περασμένη Πέμπτη δύο ήταν τα ισχυρά «χαρτιά» που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Το ένα αφορούσε την έγγραφη δέσμευση αποχώρησης του CEO Τζώρτζη Κουτσολιούτσου έως το τέλος του 2018, κάτι που αποτελούσε βέτο για τους ομολογιούχους, και το άλλο ήταν η περίπτωση των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο πλέον αδύναμος κρίκος σ’ αυτή την ιστορία, και το τμήμα που δεν έχει ευθύνες για τα τεκταινόμενα.
Σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε, η αίτηση υπογράφεται από περίπου 400 εργαζομένους, ενώ συμφωνούν και οι περίπου 1.300 συνολικά, καθώς είναι ο μόνος δρόμος να προστατεύσουν την εργασία τους.
Παράλληλα, οι τράπεζες εξαιρέθηκαν από την όποια απόφαση προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να βγάλουν άμεσα σε πλειστηριασμό τη συμμετοχή – φιλέτο της Folli Follie, ήτοι το 35,9% που διαθέτουν στα Αττικά Πολυκαταστήματα.
Παράλληλα, χθεσινές πληροφορίες ήθελαν την εταιρεία να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ελεγκτικό Οίκο PricewaterhouseCoopers (PwC) για τον έλεγχο και την αναμόρφωση, εφόσον απαιτηθεί, των οικονομικών της στοιχείων για την περίοδο έως και το 2017. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση με την αναίρεση του ισολογισμού του 2017 που είχε υπογράψει η Ecovis με υπεύθυνο τον κ. Βαρθαλίτη.
Τα οικονομικά στοιχεία του 2017 αποτελούν… αγκάθι και τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί μια… άκρη σ’ αυτή την «αμαρτωλή» ιστορία, ειδικά μετά την έκθεση της Alvarez & Marsal που αποκάλυψε ότι στην Ασία η δραστηριότητα είναι στο 1/10 απ’ ότι παρουσίαζε επίσημα η εταιρεία…
Αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία με την PwC, τότε θα ανοίξει ο δρόμος να βρεθεί έως κάποια άκρη στο ποια – τέλος πάντων – είναι τα μεγέθη του ομίλου στην Ελλάδα, μετά το… ολοκαύτωμα της Ασίας. Όλα αυτά, λαμβάνουν χώρα ενώ η εταιρεία ξεμένει από ρευστότητα, με τις επόμενες εβδομάδες να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr