Όπως τονίζει, «η ΔΩΔΩΝΗ πέραν της συνέχισης προμήθειας μόνο Ελληνικού γάλακτος, θα συνεχίσει για ακόμη μια χρονιά να παραλαμβάνει γάλα και από τους μικρότερους παραγωγούς της Ηπείρου, στηρίζοντας με αυτό το τρόπο το εισόδημα της αγροτικής οικογένειας στο σύνολο της και εκπληρώνοντας έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην περιοχή.»
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρία, σε σχέση με τη περασμένη χρονιά, ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών της ΔΩΔΩΝΗ, η οποία συνεχίζει να διατηρεί τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδα, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές στήριξης, αυξήθηκε σε ποσοστό 4% ενώ η συνολική προμήθεια ποσοτήτων γάλακτος αυξήθηκε κατά 5,5%.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 2017, η ΔΩΔΩΝΗ αναμένεται να επεξεργαστεί πάνω από 73.000 τόνους γάλα, επιτυγχάνοντας μία αύξηση της τάξεως του 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη ποσότητα που προμηθεύτηκε η εταιρεία προ 5ετίας καθώς το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε πληρωμή εισκομιζόμενου γάλακτος έφτασε τα τριακόσια τριάντα (330) εκ. ευρώ.
«Οι τρέχουσες συνθήκες, δημιουργούν ιδιαίτερη αβεβαιότητα στην κτηνοτροφική κοινότητα και οι τιμές του γάλακτος στην Ελλάδα φέτος, έχουν μειωθεί κατά 3-5%» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης και συμπληρώνει: «Η ΔΩΔΩΝΗ, συνεχίζει να πληρώνει κατά μέσο όρο υψηλότερες τιμές από την ευρύτερη αγορά, ως αναγνώριση και της υψηλότερης ποιότητας γάλακτος που προμηθεύεται. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξη προς τους παραγωγούς μας, μέσα από νέα και καινοτόμα επιστημονικά προγράμματα και με όραμα για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Στα τελευταία πέντε χρόνια, η επίδοση της ΔΩΔΩΝΗΣ σημείωσε σημαντική μεταστροφή και πλέον η εταιρεία παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη βασισμένη σε τρεις θεμελιώσεις πυλώνες: τους παραγωγούς της, τους εργαζόμενους και τους πιστούς της καταναλωτές. Αύξησε την παραγωγική της βάση κατά 10%, αύξησε στις θέσεις εργασίας κατά 30%, αύξησε τις πωλήσεις της πάνω από 20% και λάνσαρε 19 νέα προϊόντα, με πιο πρόσφατα το ημίσκληρο τυρί του τοστ, το γαλοτύρι αλλά και τη φέτα με λιγότερο αλάτι.»
Στο μεταξύ στην φετινή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Anuga 2017» στην Κολωνία η ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε νέα, καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η θρυμματισμένη φέτα, οι μαριναρισμένοι κύβοι κατσικίσιου τυριού ΔΩΔΩΝΗ με λάδι και βότανα, η φέτα με 40% λιγότερο αλάτι, η οποία ήδη διατίθεται στην ελληνική αγορά, το Μανούρι ΔΩΔΩΝΗ, το αυθεντικό στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 0% με γεύσεις φρούτων, καθώς και το ΔΩΔΩΝΗ Χαλλούμι light και Αρχοντικό, τα οποία παράγονται στην υπερσύγχρονη μονάδα της ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό εξαγωγών της ΔΩΔΩΝΗ μέσα στο 2017 έχει αυξηθεί στο 37% επί των συνολικών πωλήσεων, καθώς φέτος τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ απέκτησαν παρουσία σε 5 ακόμη νέες αγορές, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εξάγει 17 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων σε 45 χώρες και στις 5 ηπείρους, έχοντας ήδη συνεργασία με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr