Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας είναι ανάστατος, καθώς η Ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείπει τις πάγιες θέσεις της χώρας για την προστασία της Φέτας και αφήνει τελείως απροστάτευτο το εθνικό μας προϊόν στην Εμπορική και Οικονομική Συμφωνίας Ε.Ε. - Νότιας Αφρικής.
Σημειώνει επίσης, ο κ. Μηταράκης ότι η τελική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της Ελλάδας, καθώς άλλα κράτη - μέλη κατοχυρώνουν πλήρως τα δικά τους συμφέροντα. Υπογραμμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει την προστασία των Ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ, στα πρότυπα της συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών ΕΕ – Βιετνάμ και να αξιοποιήσει τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας με τον Καναδά, όπου η Φέτα συμπεριλήφθη στον κατάλογο με αυξημένη προστασία.
Ο κ. Μηταράκης ζητά ενημέρωση για τη στάση που θα κρατήσει η Ελληνική πλευρά στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ όπου η συμφωνία με τη Νοτ. Αφρική πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση. Τέλος ρωτά αν η κυβέρνηση θεωρεί θετική την Συμφωνία ΕΕ-Καναδά για την προστασία της Φέτας και αν όχι σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την βελτίωση της.
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «συκοφαντικές αναφορές ανακοίνωσης ΣΕΒΓΑΠ» για το θέμα της προστασίας της φέτας στη συμφωνία ΕΕ - Ν. Αφρικής. Πιο συγκεκριμένα αναφερεται:
«Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (Σ.Ε.Β.ΓΑ.Π.), που ανεύθυνα επιρρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Εξωτερικών για πλημμελή προάσπιση της ελληνικότητας της φέτας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εμπορική συμφωνία Ε.Ε – Ν. Αφρικής, φαίνεται ότι έχουν κοντή μνήμη και ελλιπή ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr