Με το νέο θεσμικό πλαίσιο τίθενται κανόνες προκειμένου :
1Να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον.
2.Να υπάρχει το παραδοσιακό αρτοποιείο παράλληλα με τις εγκαταστάσεις bakeoff και τις αρτοποιητικές αρτοβιομηχανίες, χωρίς να παρεμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων και χωρίς να νοθεύεται ο ανταγωνισμός.
3.Να υπάρχει χώρος ανάπτυξης και προόδου για τους «μικρούς» και για τους «μεγάλους», με κανόνες και αρχές.
4.Να υπάρχει πληθώρα προϊόντων αρτοποιΐας που θα παράγονται, θα επισημαίνονται και θα διακινούνται με κανόνες ασφαλείας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτή.
5Να ενημερώνεται ο καταναλωτής για το είδος και την ποιότητα των προϊόντων που επιλέγει και αυτό αποτελεί βασική υποχρέωση του Κράτους έναντι των πολιτών.
6Να μην καταλείπονται περιθώρια σύγχυσης και να αποτρέπεται η ανασφάλεια του Δικαίου.
7Να ενθαρρύνονται η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την απασχόληση και τις επενδύσεις.
Το ολοκληρωμένο αυτό θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή και τη διάθεση προϊόντων αρτοποιίας, αναδεικνύει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδος στην ΕΕ, οριοθετεί και διευρύνει τα περιθώρια ανάπτυξης των επιχειρηματιών του χώρου, ενώ παράλληλα διαφυλάττει τα συμφέροντα του καταναλωτή στον πλέον ευαίσθητο τομέα της εθνικής οικονομίας, την αρτοποιΐα, που συνδέεται άμεσα με την οικογένεια, τη βασική διατροφή και την παράδοση της ελληνικής κοινωνίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr