Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται σε συνέχεια της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Start-Up επιχειρήσεις στην Ευρώπη και εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο των πολιτικών και δράσεων για την νεοφυή επιχειρηματικότητα που σχεδιάζει και υλοποιεί η υφυπουργός.
Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει οικονομικά και φορολογικά κίνητρα, θεσμικές παρεμβάσεις και υποστηρικτικές δράσεις και υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό σημείο επαφής με την πολιτεία που θα υποστηρίξει αυτόν τον δυναμικό κλάδο. Η φιλοσοφία των δράσεων είναι να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί το ελληνικό Start-up οικοσύστημα ώστε να αυξηθούν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις, την απασχόληση και την οικονομία.
Η έρευνα χαρτογράφησης επιχειρηματικών αναγκών απευθύνεται σε υφιστάμενες Start-up επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή είναι ελληνικών συμφερόντων και σε ομάδες ανθρώπων που σκοπεύουν στο άμεσο μέλλον να ιδρύσουν Start-up επιχειρήσεις.
Η έρευνα θα διαρκέσει από τις 25 Οκτωβρίου 2016 έως τις 25 Νοεμβρίου 2016. Τα στοιχεία θα τηρηθούν απολύτως εμπιστευτικά και αυστηρά απόρρητα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κατάρτιση των συνολικών αποτελεσμάτων και όχι για μεμονωμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997. Τα συνολικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και θα αξιοποιηθούν στην χάραξη μιας στοχευμένης πολιτικής για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλες οι νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην έρευνα, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο http://startupgreece.gov.gr/node/18587.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr