• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Emporiki: Πως είδαν έλληνες και ξένοι αναλυτές την προσφορά

11:03 - 14 Ιουν 2006 | Επιχειρήσεις
Δίκαιο θεωρούν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές το προσφερόμενο από την Credit Agricole τίμημα για την Emporiki, για αυτό και θεωρούν τις πιθανότητες αντιπροσφοράς περιορισμένες. Εξαίρεση αποτελεί η UBS, που θεωρεί το τίμημα χαμηλό.

Αντιπροσφορά βλέπει η UBS

Η προσφορά της Credit Agricole υποτιμά την Emporiki, ισχυρίζονται οι αναλυτές της UBS. Οπως σημειώνουν, το προσφερόμενο τίμημα είναι αρκετά χαμηλότερο από τη δίκαιη τιμή της μετοχής. Για αυτό και μία αντιπροσφορά θεωρείται πολύ πιθανή.

Οι αναλυτές του ελβετικού επενδυτικού οίκου αποδίδουν τη χαμηλή προσφορά στο γεγονός ότι η Credit Agricole στηρίχθηκε στις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στα μεγέξη της Emporiki, αγνοώντας την πραγματική αξία του δικτύου και τις προοπτικές αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Στο πλαίσιο αυτό, και με την Emporiki να διαθέτει στρατηγική θέση σε μία συγκεντρωμένη, κερδοφόρο και γοργά αναπτυσσόμενη αγορά, οι πιθανότητες αντιπροσφοράς θεωρούνται υψηλές.

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 37 ευρώ που έχει εκδώσει για την Emporiki.

Τι προβλέπει η για την Εμπορική
 



Προς πιθανή αναβάθμιση από Fitch

Υπό αναθεώρηση, προς πιθανή αναβάθμιση, θέτει τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση F3, το IDR (BBB) και το Support rating (2) της Emporiki η Fitch, έπειτα από την προσφορά της Credit Agricole για την απόκτηση του 100% της τράπεζας.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως η εξαγορά από την Credit Agricole, έναν ισχυρό διεθνή  χρηματοοικονομικό όμιλο, θα ωφελήσει την Emporiki.

Για αυτό και σημειώνει πως η αναβάθμιση των αξιολογήσεων της ελληνικής τράπεζας είναι πιθανή, εάν βέβαια δεν υπάρξουν αντιπροσφορές. Η έκταση της αναβάθμισης θα εξαρτηθεί από το τελικό ποσοστό ιδιοκτησίας που θα επιτύχει η Credit Agricole και από τη θεσμική στήριξη που η γαλλική τράπεζα θα παρέχει στην Emporiki. 

Προς αναβάθμιση και από τη Standard & Poor's

Υπό αναθεώρηση, προς πιθανή αναβάθμιση, θέτει τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση (στο ΒΒΒ-/Α-3) της Emporiki η Standard & Poor's.
Η αναβάθμιση ενδέχεται να γίνει στην κατηγορία Α, στην περίπτωση που η Credit Agricole αποκτήσει την πλειοψηφία της τράπεζας, ενώ σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από το ποσοστό που τελικά θα αποκτήσουν οι Γάλλοι. Με την εξαγορά, η Emporiki θα ωφεληθεί από τη στήριξη ενός ισχυρότερου χρηματοοικονομικού ομίλου. 


Εγνατία
Finance

Αρκετά απίθανη θεωρεί την αντιπροσφορά για την Emporiki από ελληνική τράπεζα ή και ξένο παίκτη η Εγνατία Finance. Συνεπώς, η προσφορά της Credit Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News

Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman