Την εβδομάδα ο ΓΔ κινήθηκε πτωτικά, χειρότερα από τις εκτιμήσεις της Emporiki. Διέσπασε καθοδικά τις 1.870 μονάδες αλλά και τις 1.785 -1.770, περιοχή τιμών που θεωρούσε καθοριστική στη διατήρηση της θετικής τεχνικής εικόνας των προηγούμενων εβδομάδων και η οποία θεωρούσε ότι είναι ικανή, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, να απορροφήσει την προσφορά. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι ελπίδες για εκτόνωση των πιέσεων εναποτίθενται στις στηρίξεις των 1.700 και 1.626 μονάδων.
Ενδεχόμενη διάσπάσή της πρώτης θα ακυρώσει την πλευρική κίνηση του τελευταίου διμήνου και διάσπαση της δεύτερης θα επαναφέρει το σενάριο επέκτασης της μεσοπρόθεσμης τάσης προς την επόμενη στήριξη των 1.450 μονάδων.Για την προσεχή εβδομάδα ως πιθανότερο σενάριο, θεωρεί την κίνηση του ΓΔ ανάμεσα τις 1.700μ και τις 1.850μ, με παράλληλη μείωση του όγκου των συναλλαγών.Για το προσεχές τρίμηνο ως πιθανότερο σενάριο, θεωρεί την παλινδρόμηση του ΓΔ ανάμεσα στις 1.945μ και 1.625μ. Αν επιβεβαιωθούν οι μεσοπρόθεσμες θετικές ενδείξεις των τεχνικών δεικτών, η προαναφερόμενη συσσώρευση θα τερματισθεί με την ανοδική διάσπαση των 1.945μ, εξέλιξη που θα δώσει σημαντική ώθηση στον ΓΔ, με στόχο την ευρύτερη περιοχή των 2.250μ.
Πήγασος Χρηματιστηριακή
Τεχνικά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκη, «ο Γενικός Δείκτηςδιατήρησε για μια ακόμα εβδομάδα το ανοδικό σήμα του MACD επιβεβαιώνοντας την βάση στήριξης των 1680 μονάδων ενισχύοντας παράλληλα κάποιες εβδομαδιαίες ανοδικές αποκλίσεις στους ταλαντωτές. Η απομάκρυνση από αυτή την ζώνη τιμών θα ξαναδώσει δύναμη στην αγορά με στόχο μια περιοχή υψηλότερη του υψηλού έτους (1.941 μονάδες). Σημείο αναφοράς για το άμεσο μέλλον του Γενικού Δείκτη είναι οι 1.800 μονάδες όπου ο Γενικός Δείκτης έχει περάσει αρκετές φορές από τον Νοέμβριο του 2008, ζώνη τιμών αρκετά ευαίσθητη προς την κατεύθυνση της τάσης αφού η αγορά τείνει να επιταχύνει κάθε φορά που πραγματοποιείται μια διάσπαση ανοδική ή πτωτική. Σε αυτή την διάσπαση θα ποντάραμε για την ερχόμενη εβδομάδα αφού με εξαίρεση τον τραπεζικό κλάδο οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν κρατήσει αποστάσεις από τα χαμηλά τους όταν η αγορά είχε ξαναβρεθεί σε αυτή την ζώνη τιμών. Η άρνηση αυτή είναι ενδεικτική των διαθέσεων που έχουν τα «δυνατά χέρια» σε αυτούς τους τίτλους και έδειξαν ότι μπορούν να μετριάσουν την αδυναμία των τραπεζών στο Δείκτη ακόμα και σε αρνητικές συνεδριάσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr