Η BEV, έχει ήδη επενδύσει ακόμα ένα δισ. σε 45 start up εταιρείες. Η εταιρεία, ιδρύθηκε το 2016 και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε νεοφυείς εταιρείες που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα, τα κεφάλαια προς αυτές, αυξήθηκαν στα 16 δισ. δολάρια το 2019 από 400 εκατ. δολάρια το 2013, σύμφωνα με έκθεση PwC που δημοσιεύθηκε πέρυσι.
Η στρατηγική της BEV εστιάζεται στη μακροχρόνια περίοδο των 20 ετών και κυμαίνεται σε μια ευρεία γκάμα τομέων που εκτείνονται από την ενέργεια, έως τη γεωργία, τις μεταφορές και τη βιομηχανία.
Για να επενδύσει σε μια εταιρεία θα πρέπει να δείξει ότι σε ευρεία κλίμακα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 500 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως – που είναι περίπου 1% των παγκόσμιων εκπομπών CO2.
Ο πρώτος γύρος επενδύσεων της BEV περιλάμβανε πολύπλοκες τεχνολογίες, όπως η αποθήκευση ενέργειας, η εξόρυξη λιθίου, η ηλεκτρική αεροπορία, το συνθετικό φοινικέλαιο, ο χάλυβας μηδενικού άνθρακα, οι υδροστρόβιλοι, ακόμη και η πυρηνική σύντηξη.
Μία από αυτές τις εταιρείες, είναι η QuantumScape, η οποία παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς και εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο. Η αποτίμησή της έχει φτάσει τα 20 δισ. δολάρια από 3 δισ. δολάρια προηγουμένως, παρ’ όλο που οι μπαταρίες της δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν από το 2025.
Τα κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει ο δεύτερος γύρος επενδύσεων θα διατεθούν σε περίπου 40-50 νεοφυείς επιχειρήσεις που εστιάζουν στην αντιμετώπιση των "σημαντικότερων κλιματικών προκλήσεων” όπως η παραγωγή χάλυβα και τσιμέντου εστιασμένη στην κλιματική αλλαγή, οι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, το υδρογόνο κ.ά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr