Προκειμένου το ψηφισθέν νομοσχέδιο να μεταβληθεί σε επίσημο νόμο του κράτους, θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή και εν συνεχεία να επιστρέψει στο κοινοβούλιο για μία ακόμη, τελική, ψηφοφορία.
«Ό,τι κι αν συμβεί στο εξής, αυτή θα είναι μία από τις σημαντικότερες ψηφοφορίες για τους Βρετανούς βουλευτές» σχολιάζει το BBC.
Το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κάποιας ανίατης ασθένειας κι έχουν σώας τας φρένας. Απαραίτητη προϋπόθεση, επίσης, είναι να έχουν λάβει 6 μήνες ζωής το ανώτερο, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις δύο ιατρών και την έγκριση ενός δικαστή.
Το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει, όπως αναμενόταν, κύμα αντιδράσεων και έντονη συζήτηση ανάμεσα σε όσους τάσσονται υπέρ και σε αυτούς που είναι κατά της ψήφισής του, σύμφωνα με τους οποίους θα προκαλέσει ανώφελους θανάτους εξαιτίας της ενοχικής «υποχρέωσης» των ασθενών να μην επιβαρύνουν τους κοντινούς τους ανθρώπους.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κι άλλο το δημόσιο διάλογο, αφού στο προσεχές διάστημα, και πριν την ενδεχόμενη μετατροπή του νομοσχεδίου σε επίσημο νόμο, τα μέλη του κοινοβουλίου θα συνεχίσουν, στις διάφορες σχετικές συνεδριάσεις της Βουλής που θα ακολουθήσουν, να τοποθετούνται και να εκφράζουν τη γνώμη τους.
Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να αγνοηθεί και το ότι πρόκειται για ένα πολυετές αίτημα ανθρώπων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειας τους και θέλουν έναν ανώδυνο θάνατο χωρίς να υποφέρουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr