Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
![Reporter.gr on Google News](/images/google%20news/reporter%20news%20300x100.png)
Τον Ιούνιο του 2024, οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,6% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, προσθέτει η στατιστική υπηρεσία.
Αντίθετα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023, οι τιμές μειώθηκαν κατά 2,1% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στην ΕΕ.
Οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (+3,6%), στην Ελλάδα (+2,9%) και στη Ρουμανία (+2,7%). Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σουηδία (-0,9%), στη Φινλανδία (-0,7%) και στην Αυστρία (-0,2%).
Οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβακία (-18,9%), στο Λουξεμβούργο (-6,7%) και στη Λετονία (-6%). Οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (+6,1%), στη Ρουμανία (+2,7%) και στην Πορτογαλία (+2%).