Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Το άνοιγμα της ελβετικής αγοράς γάλακτος έχει πιέσει τους εγχώριους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια, ωθώντας ορισμένους να τα παρατήσουν, δήλωσε ο Boris Beuret στην εφημερίδα Le Temps της Γενεύης.
Ο Beuret είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η Ελβετία, διάσημη παγκοσμίως για τις υψηλής ποιότητας ποικιλίες τυριού όπως το Gruyère και το Emmentaler, μπορεί να συνεχίσει να παράγει αρκετές ποσότητες για τον δικό της πληθυσμό.
«Αν όχι, τότε θα καταλήξουμε να εισάγουμε (τυρί), κάτι που θα ήταν παράλογο οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά», φέρεται να είπε.