Κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι “θα σκεφτούν προσεκτικά” αυτές και άλλες προτάσεις σχετικά με το αν το σύστημα ψηφιακών πληρωμών συμβαδίζει με την πρόοδο της τεχνολογίας και τις αλλαγές στην ζήτηση των καταναλωτών.
Υπηρεσίες όπως η Apple Pay, η Google Pay και η Κινέζικη WeChat Pay, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί γρήγορα τα τελευταία χρόνια, δεν είναι τώρα ορισμένες ως συστήματα πληρωμών και για αυτό παραμένουν εκτός από το ρυθμιστικό σύστημα.
“Τελικά, αν δεν κάνουμε τίποτα για να μεταρρυθμίσουμε το τρέχων πλαίσιο, θα είναι η μόνο η Σίλικον Βάλλεϋ που θα καθορίζει το μέλλον του ψηφιακού συστήματος, το οποίο είναι ένα βασικό κομμάτι των οικονομικών υποδομών” δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η Τράπεζα των Διεθνών Διακανονισμών (BIS) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ζήτησε διεθνείς οικονομικούς επιτηρητές για να συγκρατήσουν την αναπτυσσόμενη επιρροή των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και τα τεράστια ποσά που ελέγχονται από ομάδες όπως η Google, η Facebook, η Amazon και η Alibaba.
Το Αυστραλιανό δελτίο πρότεινε να δοθεί στην κυβέρνηση η δύναμη για να διορίζει τεχνολογικές εταιρείες ως παρόχους πληρωμών, διευκρινίζοντας την ρυθμιστική κατάσταση των ψηφιακών πορτοφολιών τους.
Πρότεινε, επίσης, να καθιερώσουν η κυβέρνηση μαζί με τον κλάδο, ένα στρατηγικό πλάνο για το γενικότερο σύστημα πληρωμών και να αναπτυχθεί ένα ενιαίο ενσωματωμένο πλαίσιο που θα παρέχει άδειες για τα συστήματα πληρωμών.
Η Reserve Bank of Australia (RBA), που είναι τώρα υπεύθυνη για να διορίζει ποιοι είναι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών αναπτυχθήκαν στα 8% το 2019, ένας αριθμός ο οποίος ήταν 2% το 2016.
Η Commonwealth Bank of Australia παρότρυνε τους ρυθμιστές να λύσουν τα θέματα ανταγωνισμού και να υπολογίσουν τις συνέπειες ασφαλείας για την χρήση τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr