Η πλειονότητα των εκκρεμών αυτών προσφυγών ήταν κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας (25,2%), Τουρκίας (15,5%), Ουκρανίας (14,8%), Ρουμανίας (13,2%) και Ιταλίας (5,1%).
Τα στατιστικά στοιχεία του 2019 δείχνουν ότι, ο αριθμός των νέων υποθέσεων αυξήθηκε λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων προσφυγών κατά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια του έτους, το Δικαστήριο εξέδωσε 884 αποφάσεις ενώ, 38.480 είτε κρίθηκαν απαράδεκτες, είτε σβήστηκαν από τους καταλόγους, από έναν ή τρεις δικαστές.
Ο Πρόεδρος του ΕΔΑΔ Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, δήλωσε πως η έκθεση αντικατοπτρίζει τα σημαντικά γεγονότα που σημειώθηκαν το 2019,
Το 2019 επεκτάθηκε και η συνεργασία του ΕΔΑΔ με 86 ανώτερα δικαστήρια από 39 χώρες. Οι διμερείς ανταλλαγές με αυτά τα ανώτερα δικαστήρια ήταν πολυάριθμες. Ο διάλογος συνεχίστηκε με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, αντιπροσωπεία του ΕΔΑΔ παρακολούθησε το πρώτο Φόρουμ Περιφερειακών Δικαστηρίων, στο οποίο συμμετείχαν τα τρία Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
-το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Αφρικανικό Δικαστήριο Ανθρώπου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Πρόεδρος Σισιλιάνος τόνισε: "Θεωρώ ότι ο εν εξελίξει διάλογος μεταξύ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των προαναφερθέντων ήταν πραγματικά το κύριο επίτευγμα του έτους 2019. Ελπίζω ότι αυτός ο απολύτως ζωτικός διάλογος θα επεκταθεί κατά τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. "
Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr