Τα οκτώ έργα, που βρίσκονται στα ύδατα γύρω από την Αγγλία και την Ουαλία, θα αποτελέσουν τώρα αντικείμενο σχετικής μελέτης για έξι έως εννέα μήνες, για την εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχουν σε προστατευόμενους χώρους της φύσης.
Αν η εκτίμηση αυτή έχει θετική κατάληξη, οι άδειες θα χορηγηθούν το καλοκαίρι του 2019. Οι νικητές κατασκευαστές των διαγωνισμών θα κάνουν νέες, ειδικές περιβαλλοντικές εκτιμήσεις των σχεδίων και θα ζητήσουν την τελευταία έγκριση μέσω της προβλεπόμενης νομοθετικής διαδικασίας.
Παράλληλα, η δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται τις εκτάσεις που τυπικά ανήκουν στο μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά πρακτικά δεν ανήκουν ούτε στην προσωπική περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ούτε στην κυβέρνηση, συνεχίζει τις εργασίες της για να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων υπεράκτιων έργων στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Τα πιθανά νέα έργα θα συνεισφέρουν περαιτέρω στο χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας και θα βοηθήσουν στη συνέχιση έργων μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.
Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει ήδη 7 γιγαβάτ ισχύος από υπεράκτια αιολικά πάρκα, τη μεγαλύτερη τέτοια ποσότητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως. Έργα άλλων 7 γιγαβάτ βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Το 2017, η υπεράκτια αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 6% της βρετανικής ενέργειας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr