Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
![Reporter.gr on Google News](/images/google%20news/reporter%20news%20300x100.png)
Οι δηλώσεις του, που έγιναν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ, που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στο Στρασβούργο, αποτελούν σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι, σε περίπτωση που οι ανωτέρω ενέργειες δεν ήταν συμβατές με τον σεβασμό στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η χώρα του Ερντογάν θα βρεθεί, οσονούπω, αντιμέτωπη με την κριση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Είναι επιτακτική ανάγκη για την Τουρκία, να αποδείξει ότι σ’ όλο αυτό το πογκρόμ διώξεων και φυλακίσεων, δημοσιογράφων, βουλευτών και απλών πολιτών, που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία, υπήρξαν οι απαραίτητες δικαστικές εγγυήσεις, για ανεξάρτητη και δίκαιη δίκη, τόνισε ο κ.Ζάγκλαντ, για να υποστηρίξει ακόμη ότι:
*Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ήδη έχει ν’ αντιμετωπίσει σωρεία σχετικών καταγγελιών, θ’ αποφασίσει σύντομα αν σ’ αυτές τις διώξεις και φυλακίσεις, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από την Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
* Δημοσιογράφοι, βουλευτές, στρατιωτικοί και άλλοι που βρίσκονται ήδη για αρκετούς μήνες στις τουρκικές φυλακές, έχουν δικαίωμα να καταφύγουν και θα καταφύγουν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να βρούν το δίκιο τους και το Δικαστήριο, ως εκ του ρόλου του, είναι υποχρεωμένο να κρίνει αν αντιμετωπίσθηκαν με σύνομο τρόπο οι υποθέσεις τους.
Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο