Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της PwC, η βρετανική πρωτεύουσα αναδείχθηκε στην κορυφαία πόλη παγκοσμίως για νέες ευκαιρίες, για δεύτερη φορά και με μεγαλύτερη προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων περιοχών της λίστας. Σημειωτέον, πάντως, πως η έρευνα διεξήχθη πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.
«Το Λονδίνο διαθέτει τα εργαλεία για έναν μεταλλασσόμενο κόσμο», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, η PwC, η οποία και παρατηρεί πως οι ενδεχόμενες επιδράσεις από το Brexit (στην κινητικότητα ταλέντων και στη μετανάστευση, στο εμπόριο και στις επενδύσεις) θα γίνουν αισθητές με την πάροδο του χρόνου.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η εταιρεία αξιολόγησε 30 πόλεις, με βάση δέκα οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων κριτηρίων όπως οι υποδομές, η ευχέρεια επιχειρηματικής δράσης, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, η τεχνολογική εξέλιξη και το κόστος.
Η Σιγκαπούρη γνώρισε τη μεγαλύτερη πρόοδο και ήταν η μόνη ασιατική πόλη στο «top 5», ενώ στην τρίτη θέση τοποθετείται το Τορόντο και ακολουθούν το Παρίσι και το Άμστερνταμ, δύο ευρωπαϊκές πόλεις που ευελπιστούν να προσελκύσουν ξένες επιχειρήσεις, εάν αποφασίσουν να αποσύρουν τις δραστηριότητές τους από το Λονδίνο.
Οι 10 πόλεις στην κορυφή της λίστας:
1. Λονδίνο
2. Σιγκαπούρη
3. Τορόντο
4. Παρίσι
5. Άμστερνταμ
6. Νέα Υόρκη
7. Στοκχόλμη
8. Σαν Φρανσίσκο
9. Χονγκ Κονγκ
10. Σίδνεϊ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr