Το ποσοστό μειώθηκε σε 4,9% κατά τους τρεις μήνες μέχρι το Μάιο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τους τρεις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, και έναντι του 5% που εμφάνισε τον Απρίλιο.
Όπως τονίζει το Reuters, οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα παραμείνει αμετάβλητο στο 5%.
Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε σε 1,646 εκατ., ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων ενισχύθηκε κατά 176.000 σε 31,705 εκατ. Το ποσοστό της απασχόλησης εμφάνισε άνοδο σε 74,4%.
Την ίδια περίοδο οι μισθοί εξακολούθησαν να αυξάνονται, εμφανίζοντας μια άνοδο 2,3% τους τρεις αυτούς μήνες περιλαμβανομένων των μπόνους. Το ποσοστό αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2015.
Οι φορείς χάραξης πολιτικής θα παρακολουθούν στενά από εδώ και πέρα το ποσοστό της ανεργίας, προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς αντιδρά η αγορά εργασίας στην απόφαση για Brexit. Σε κάθε περίπτωση, έχουν ήδη προειδοποιήσει για πιο βραδεία ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό ως πιθανές συνέπειες.
Σχετική έρευνα της Deloitte κατέδειξε μετά το δημοψήφισμα ότι λιγότερο από το 1% των εργοδοτών σχεδιάζει να αυξήσει τις προσλήψεις κατά τον επόμενο χρόνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr