Όπως είπε, στο ζήτημα της Ελλάδας ο ίδιος βλέπει κυρίως δύο προβλήματα, εκείνο της εμπιστοσύνης καθώς, «όταν αποφασίζουμε κάτι, αυτό είναι πάλι την άλλη ημέρα αλλιώς», ενώ το δεύτερο έγκειται στο ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνουν από την Ελλάδα αριθμούς, στοιχεία, δεδομένα, και ως εκ τούτου «είναι δύσκολο να αποφασιστεί κάτι από το τίποτα».
Ως παράδειγμα ανέφερε τη συμφωνία, ότι δεν θα κατατίθενται νομοσχέδια στην ελληνική Βουλή εάν δεν έχει υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση, «αλλά αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) το κάνουν καθημερινά».
Εάν δεν τηρούνται οι συμφωνίες, οι περισσότερες χώρες δεν είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ζητώντας από τη Ελλάδα «πλήρη συνεργασία».
Σε προηγούμενη δήλωσή του, επίσης στην Αυστριακή Ραδιοφωνία και σε ερώτηση ως προς ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο Χανς Γεργκ Σέλινγ είχε τονίσει πως από νομική άποψη δεν μπορεί να υπάρξει ένα τρίτο πακέτο αν δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το δεύτερο, που, όπως είπε, θα μπορούσε να μην ολοκληρωθεί επιτυχώς, ενώ πρόσθεσε πως οι εταίροι θέλουν να βοηθήσουν τους Έλληνες, αλλά αυτοί πρέπει να αποδεχθούν τη βοήθεια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr