Μετά από τα μεγάλα κέρδη που σημείωσαν τη Δευτέρα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται διορθωτικά στο άνοιγμα των συνεδριάσεων, στη ίδια γραμμή με τις ασιατικές αγορές.
Ο FTSE χάνει 0,16% στις 6.746 μονάδες, με την πτώση που γράφει η μετοχή της Carnival (-15%) να ξεχωρίζει στο Λονδίνο.
Ο CAC υποχωρεί 0,44% στις 4.004 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX χάνει 0,45% στις 8.416 μονάδες. Οι απώλειες που έχει ο τίτλος της Commerzbank , μετά από την υποβάθμιση σύστασης από την JP Morgan, δίνει τον αρνητικό τόνο στη γερμανική αγορά.
Στο νότο, ο IBEX 35 πέφτει 0,40% στις 2.481 μονάδες, ενώ αρνητικά κινείται και ο FTSE MIB στην Ιταλία, που υποχωρεί 0,445 στις 17.440 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,25% στις 309 μονάδες.
Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν τρίτο συνεχόμενο μήνα, πέφτοντας 0,2% από το Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 0,1%, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,1% σε ετήσια βάση. Η τελευταία φορά που το επίσημο ποσοστό ήταν χαμηλότερα, ήταν το Μάρτιο του 2010, όταν η Γερμανία ανέκυπτε από την βαθιά ύφεση και ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 1,5% σε ετήσια βάση.
Αρνητικό το κλίμα στην Ασία
Με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη που σημείωσαν στις τελευταίες συνεδριάσεις, οι ασιατικοί δείκτες υποχώρησαν την Τρίτη, στον απόηχο των απωλειών που κατέγραψε η Wall Τη Δευτέρα.
Ο Nikkei κέρδισε οριακά 0,1% στις 15.381 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ανέβηκε με τη σειρά του 0,1%.
Στην Ν. Κορέα ο Kopsi έχασε 0,11% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έπεσε 0,63%.
Ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης έμεινε στάσιμος ενώ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,50%.
Σύμφωνα με την Bank of America το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας είναι το ένα δέκατο από τα 61 δισ. δολάρια που έχουν ανακοινωθεί επισήμως, αφού ληφθούν υπόψη και οι πλαστές συναλλαγές που χρησιμοποιήθηκαν για να συγκαλύψουν τη ροή «ζεστού χρήματος»
Το πραγματικό πλεόνασμα διαμορφώνεται κάπου στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Lu Ting, τον επικεφαλής της Greater China της BoFA στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί σε διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, από τη μέρα που η χώρα ανακοίνωσε έλλειμμα 10,8 δισ. δολάρια το 2004.
Στα μάκρο της ημέρας, ξεχωρίζουν οι μεγάλες απώλειες που σημείωσαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας. Όπως ανακοινώθηκε, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 1,9% για τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 1,7%.
Διαβάστε επίσης:
- Στα 306 εκατ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα στο α΄ πρώτο τρίμηνο
- ΗΠΑ: Δεκάδες οι νεκροί από την καταστροφή στην Οκλαχόμα
- Η «μαύρη λίστα» της ΕΛΣΤΑΤ...
- "Αργή" η ανταπόκριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΣΕΕΤ)
- ΕΛΠΕ: Διαγωνισμός για την αγορά ρωσικού πετρελαίου με πίστωση
- Παράταση για την υποβολή δηλώσεων Ειδικού Φόρου Ακινήτων
- Aποπληρώθηκαν ομόλογα 5,6 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ - Συνάντηση Στουρνάρα με Προβόπουλο - Σακελλαρίου
- Στην Ελλάδα το νέο Audi A3 Sedan
- Το λουκέτο αυξάνει την κίνηση στη Neoset Ηρακλείου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr