Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Οι υποβαθμίσεις της S&P έστειλαν στα "τάρταρα" τον τραπεζικό κλάδο, με τον οίκο να σημειώνει ότι μία πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα "χαντακώσει" μία και καλή τις ελληνικές τράπεζες. Κατά τα άλλα οι τροικανοί παραμένουν Ελλάδα και ζητούν και από τα δύο κόμματα "σύμπνοια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε ξεκαθαρίζει ότι χωρίς σαφείς όρους, η Ελλάδα δεν θα λάβει βοήθεια, ενώ την ίδια στιγμή, ο Κομισάριος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων,. κ. Όλι Ρεν ζητά και τη συναίνεση της ΝΔ στο Μνημόνιο. Τα spread συνεχίζουν την τρελή κούρσα και πίεζουν την αγορά!
Marfin
Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα.
Εurobank
Με το αίσθημα της απαισιοδοξίας να αντανακλάται στο ταμπλό, το "βλέμμα" της αγοράς θα επικεντρωθεί στο "μπαράζ" εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.
Ασιατικές αγορές
Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώνουν την εβδομάδα οι κυριότεροι δείκες στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η προσπάθεια της Κίνας να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις εντείνει τις ανησυχίες για περαιτέρω σύσφιξη μίας αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής, την ώρα που οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας επιβεβαιώνονται.
Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο -1,26% o Nikkei 225 στο Τόκιο που διαμορφώνεται στις 9.594 μονάδες. Απώλειες 0,44% για τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ στις Hang Seng 22.973 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,06% καταγράφει ο Shanghai Composite στις Shanghai 2.980 μονάδες. Στο +0,12% ο αυστραλιανός δείκτης S&P ASX στις 4.783 μονάδες. Ενισχύεται κατά 1,33% ο δείκτης Sensex της Ινδίας στις 18.579 μονάδες.
Στο μεταξύ, χωρίς σημαντική διαφοροποίηση διαπραγματεύθηκε ο χρυσός την Παρασκευή, αφού έχασε τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε και οι ανησυχίες για υψηλότερες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο περιορίστηκαν.
Στάσιμο παρέμεινε και το ασήμι μετά την σημαντική πτώση που σημείωσε το βράδυ σε ποσοστό περίπου 3%.
Η τιμή σποτ του χρυσού άγγιξε τα 1.502,59 δολ. η ουγγιά στις 0306 ώρα Γκρίνουϊτς, από 1.502,35 που ήταν το βράδυ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. Τα αμερικανικά συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 2 δολ. φθάνοντας στα 1.504,80 δολ. η ουγγιά.
Η τιμή σποτ για το ασήμι παρέμεινε αμετάβλητη στα 34,60 δολ. η ουγγιά. Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το ασήμι υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στα 34,62 δολ. η ουγγιά.