Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει και για εταιρείες χαμηλής δραστηριότητας μετά την αλλαγή του κανονισμού, όπου προβλέπεται η έξοδό τους από το ταμπλό αν δεν βελτιώσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.
Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.
Marfin
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν. Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο.
Πήγασος
Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένουμε για την σημερινή συνεδρίαση με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο των φημών και του ενδιαφέροντος από κάθε άποψη. Ενδεχόμενη προσέγγιση των 1.700 μονάδων προς το άνοιγμα της ημέρας πιθανόν να δώσει περισσότερες αφορμές για κατοχύρωση κερδών φαινόμενο το οποίο εμφανίστηκε σε κάποιο βαθμό και κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Η άνοδος έχει δυναμική και από ότι φαίνεται μπορεί να αυτονομήσει την εγχώρια αγορά από κάποια πιθανή αδύναμη εικόνα στις ξένες αγορές. Σε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο πάνω από τις 1690 μονάδες η διαγραμματική εικόνα βελτιώνεται θεαματικά αυξάνοντας τις πιθανότητες προσέγγισης των 1.800 μονάδων. Οι επόμενες ημέρες θα έχουν υψηλό δείκτη ενδιαφέροντος από κάθε άποψη αφού εκτός από το παρασκήνιο στον τραπεζικό κλάδο αναμένονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη καθώς και το roadshow των εισηγμένων εταιριών στο Λονδίνο για το οποίο υπάρχει αρκετό αρχικό ενδιαφέρον. Ειδικά σε επίπεδο εξαγγελιών μια ενδεχόμενη αναστολή του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη ενδέχεται να δώσει ώθηση σε εταιρίες με υψηλή μερισματική πολιτική (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μotor oil, Ελληνικά Πετρέλαια) οι οποίες παραδοσιακά προσελκύουν επενδυτές με προσανατολισμό στα μέρισμα.
Είμαστε θετικοί σε τοποθετήσεις σε ενδεχόμενη υποχώρηση προς τις 1660 – 1650 μονάδες.
Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά ταμπλό
Απώλειες καταγράφουν, στη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδας, οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Υπό πίεση ο τραπεζικός κλάδος.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 5.409 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,53% στις 6.123 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,74% στις 3.658 μονάδες.
Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθοδηγούμενα από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ιαπωνία, εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι η ισχυροποίηση του γιεν θα πλήξει την αξία των υπερπόντιων πωλήσεων.
Απώλειες 0,3% κατέγραψε ο MSCI Asia Pacific, που κέρδισε 4,6% στη διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας ότι η αμερικανική οικονομία θα ‘τα καταφέρει’, χωρίς να εισέλθει εκ νέου σε ύφεση. Δύο μετοχές υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν, στον MSCI.
Πτώση κατέγραψε ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,81% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225. Σταθεροποιητικά, στο +0,01%, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες 0,24% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα.
Αμετάβλητα, στο 4,5%, αποφάσισε να διατηρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας τα επιτόκια, αν και οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι μελλοντικά θα συνεχιστεί η άνοδος των επιτοκίων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr