Με... τούτα και μ' εκείνα πλησιάζει η μέρα της κάλπης και ένα «φτάνει πια» βγαίνει αβίαστα για την υπόθεση Κασιδιάρη, ο οποίος αφού έκανε 3 χρόνια προεκλογική εκστρατεία από τη φυλακή, τώρα βρέθηκε και πρώτο θέμα στα κανάλια για πάρα πολλές ημέρες.
Ένας εγκληματίας που αυτονόητα «κόπηκε» από τις εκλογές, βρέθηκε για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή της επικαιρότητας, με ευθύνη όλων των κομμάτων. Κυρίως, όμως, η κυβέρνηση είναι που «βολεύεται» με αυτές τις «ψιλοάσχετες», αλλά διχαστικές συζητήσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει σε πρωταγωνιστή της προεκλογικής εκστρατείας.
Το σχέδιο «Δήμητρα» (που βέβαια έχει πλήρως διαστρεβλωθεί) βόλεψε για να ανατροφοδοτηθεί η κουβέντα για κλείσιμο των τραπεζών και επιστροφή στη δραχμή, ενώ προφανώς δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα τέτοιο ζήτημα.
«Γαρνιτούρα» στη συγκεκριμένη στρατηγική, η ψεύτικη είδηση την οποία αναπαρήγαγε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός περί συνάντησης Τσίπρα-Βαρουφάκη και φυσικά η… ύβρις (όπως τη χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος) περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25.
Γιατί θεωρούμε ότι η κυβέρνηση επέλεξε την παραπάνω ατζέντα; Γιατί για παράδειγμα, με τον τρόπο αυτό δεν συζητά πια κανείς για τα Τέμπη, που «αρχειοθετήθηκαν» με ένα fast track πόρισμα. Ακόμα κι αυτό το πρόχειρο πόρισμα, βέβαια, περιλαμβάνει την αποκάλυψη πως ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε διοριστεί παράνομα, αλλά ούτε γι’ αυτό το «ρουσφέτι» θεωρεί η κυβέρνηση πως έχει αξία να συζητήσει προεκλογικά.
Μήπως τότε να συζητήσουμε για τους μισθούς; «Ναι, τους αυξήσαμε και θα τους αυξήσουμε κι άλλο, κατά 25% μέχρι το 2027», λέει η κυβέρνηση, που κατά τ’ άλλα κατηγορεί την κυβέρνηση για αλόγιστη παροχολογία.
Όταν έρχεται, όμως, ο ΟΟΣΑ και λέει πως λόγω πληθωρισμού και φορολογίας το πραγματικό εισόδημα των πολιτών έχει στην πραγματικότητα μειωθεί, η κυβέρνηση δεν το δέχεται. Αντίθετα, βγαίνει και αμφισβητεί έναν Οργανισμό που στο παρελθόν ό,τι έλεγε το είχε «ευαγγέλιο».
Αλλά έτσι γίνεται όταν κάτι δεν αρέσει. Αμφισβητείται και δεν συζητιέται.
Γι' αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, μετά την «κατσάδα» στον ΟΟΣΑ για «λάθος» στην επεξεργασία των στοιχείων, έσπευσε να αμφισβητήσει και τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που έφεραν την Ελλάδα στην 107η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου.
Ο συγκεκριμένος δείκτης υπάρχει εδώ και 21 χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα εργαλεία της Δύσης για το συγκεκριμένο πεδίο. Δεν είναι τυχαίο ότι τον υιοθετούν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Κομισιόν.
Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, θεωρεί πως «αυτοί δεν ξέρουν». Σχεδόν τους κατηγορούν για ΣΥΡΙΖΑίους. Αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε πρόβλημα και συγκεκριμένα ζητήματα που μας έφεραν σε αυτή τη θέση.
Το 2019 η Ελλάδα ήταν στην 65η θέση και βρέθηκε πέρυσι στην 108η και φέτος στην 107η, λόγω των παρακολουθήσεων, αλλά κυρίως λόγω της δολοφονίας Καραϊβάζ.
Σε αυτήν βασικά οφείλεται η κατακόρυφη πτώση, η οποία διατηρήθηκε επειδή η αστυνομία μέχρι πριν από λίγες ημέρες εμφανιζόταν αδρανής στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ας ελπίσουμε πως μετά τις πρώτες συλλήψεις θα βρεθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, για να πάρουμε μία ανάσα.
Η στρατηγική, όμως, της ΝΔ δεν θα μας εξελίξει. Αν θέλει να ξανακυβερνήσει, πρέπει να μάθει να δέχεται την κριτική. Διαφορετικά, με την αλαζονεία της θα φάει τα μούτρα της. Και δυστυχώς θα παρασύρει και τους Έλληνες πολίτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr