Παράλληλα, δεσμευτήκαμε - για μια ακόμη φορά και μακάρι να πιεστούμε ασφυκτικά μέχρι να το κάνουμε - να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τους περιττούς φόρους.
Αυτά ανακοίνωσε η τρόικα η οποία εκτιμά ότι τα πράγματα στρώνουν μεν, αλλά δεν την έχουμε ακόμη γλυτώσει διότι απλούστατα το πλεόνασμα στηρίχθηκε σε έκτακτους φόρους και όχι σε μεταρρυθμίσεις. Και καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει πάση θυσία να αποφεύγει τις μεταρρυθμίσεις και η τρόικα δεν μπορεί να στηρίζεται σε έκτακτα μέτρα, αποφάσισε (η ελληνική κυβέρνηση) να μετατρέψει τους έκτακτους φόρους σε μόνιμους, οπότε και η τρόικα καλύπτεται και οι μεταρρυθμίσεις αποφεύγονται.
Χονδρικά, έτσι έχει το πράγμα και αν δεν τα ανακοίνωνε η τρόικα αυτά προκειμένου να ενημερώσει τους λαούς που μας δανείζουν για το πού πάνε τα λεφτά τους, εμείς εδώ το μόνο που θα μαθαίναμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι το πώς ο Σαμαράς με προσωπική μάχη και συνεπικουρούμενος από τον Βενιζέλο θα μοιράσουν τα 500 εκατομμύρια του πλεονάσματος στους ένστολους και σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Τίποτα άλλο δεν μας είπαν.
Η χώρα ολόκληρη λοιπόν είναι καταδικασμένη να ασχολείται με την προεκλογική παροχολογία των κυβερνώντων και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο λαός βρίσκεται σε ρόλο νεοσσού που περιμένει με ανοιχτό το στόμα την μητέρα κυβέρνηση να τον ταίσει με αυξήσεις από το πλεόνασμα και επί της ουσίας, δηλαδή επί των μεταρρυθμίσεων, ούτε λόγος.
Και όμως, το μέλλον της χώρας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, από τις μεταρρυθμίσεις εξαρτάται και όχι από τη μοιρασιά του αμφιβόλου διατηρησιμότητας πλεονάσματος. Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η υποστήριξη των αδυνάτων, από τις μεταρρυθμίσεις εξαρτάται. Από τη μείωση της γραφειοκρατίας που γεννά διαρκώς κόστος και εμποδίζει την ανάπτυξη, από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που εμποδίζουν τους άνεργους να βρούν δουλειές, από τη μείωση του κόστους της ενέργειας που θα βοηθήσει την βιομηχανία, την απασχόληση και τις εξαγωγές, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα περιορίσει τη μαύρη εργασία και θα συμβάλει στην υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων, από την κατάργηση των χαριστικών φοροαπαλλαγών αλλά και των φόρων υπέρ τρίτων.
Από όλα αυτά και πολλά άλλα στα οποία η τρόικα - ευτυχώς - επιμένει, χωρίς -δυστυχώς- ακόμη να καταφέρει να επιβάλει στην κυβέρνηση την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Είναι να απορεί κανείς, ποιοί τελικά είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας; Οι έλληνε ςπολιτικοί που μας κρατάνε διαρκώς πίσω, ή οι "ανάλγητοι" ξένοι τεχνοκράτες και πιστωτές που μας πιέζουν να προχωρήσουμε μπροστά.
Είναι χιλιοειπωμένο και από αυτή τη στήλη και από πολλές άλλες, αλλά πρέπει να το επαναλάβουμε. Αν δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, αν δεν σταματήσουμε να συντηρούμε τη γραφειοκρατία, αν δεν αποδεσμεύσυμε την οικονομία από τα φοβερά δεσμά τα οποία έχουν επιβάλει οι γραφειοκράτες του δημοσίου και οι ρουσφετολόγοι πολιτικοί, καμία οικονομική ανάπτυξη και καμία πρόοδο δεν θα δούμε. Η μοιρασιά του πρωτογεννούς πλεονάσματος, είναι μια έκτακτη προεκλογική παροχή και μόνο ώς τέτοια μπορούμε να την κρίσνουμε. Φυσικά και δεν θα γίνει με αναπτυξιακά κριτήρια, αλλά αποκλειστικά και μόνο με πολιτικά, φυσικά και θα αποσκοπεί στην εξαγορά ψήφων δυσαρεστημένων δημοσίων υπαλλήλων, φυσικά και δεν θα προσφέρει τίποτα εκτός από μια μικρή ανάσα στην κατανάλωση και φυσικά δεν θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά.
Το συμφέρον μας είναι να πιέσουμε μόνο προς την κατέυθυνση των μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν μόνιμα οφέλη και θα απογειώσουν την οικονομία. Όλα τα άλλα, είναι απλώς για το θεαθήναι, για να εξασφαλίσουν οι πολιτικοί μας την ψήφο των δυσαρεστημένων δημοσίων υπαλλήλων. Αν παραμείνουμε έτσι, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αδίκως υπερβολικούς φόρους για να μοιράζουν κάθε τέσσερα χρόνια ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πλεονάσματα στους ημέτερους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr