Για όσους δεν παρακολούθησαν το MEGA και την δημοσκόπηση – τους οποίους παρακαλώ να διαβάσουν στα στοιχεία- θέλω να επισημάνω ότι υπήρξα ανέκαθεν αμφισβητίας των δημοσκοπήσεων για πολλούς και διάφορους-προφανείς- λόγους. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ των οπαδών του ΚΙΝΑΛ ήταν 92% και ότι αυτό ήταν ,ας πούμε, περίεργο γιατί οι θετικές γνώμες για τον Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ήταν μόλις….88%.
Εξ αυτού του γεγονότος ορμώμενοι, άνθρωποι του ΚΙΝΑΛ ανέφεραν οργισμένοι ότι τα ποσοστά αυτά δεν ισχύουν και ότι η μέτρηση της εταιρείας έγινε σε πολύ μικρό δείγμα ερωτηθέντων. Ο βουλευτής μάλιστα του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου σε ένα tweet χαρακτήριζε «εμβερικό» το 92%, ( σε έμμεση σύγκριση με τα ποσοστά του αλήστου μνήμης Έμβέρ Χότζα της Αλβανίας). Αν και αμφισβητίας –όπως είπα- των πάσης φύσεως δημοσκοπήσεων, οφείλω να καταθέσω ότι καλές ή κακές, ορθές ή λανθασμένες, καθοδηγούμενες ή όχι, οι ανασκοπήσεις πρέπει να διαβάζονται προσεκτικά, τα συμπεράσματα να βγαίνουν επίσης προσεκτικά και οι κριτικές να μην βασίζονται σε προσωπικές επιλογές. Η εν λόγω δημοσκόπηση, μπορεί – για πολλούς- να εμφανίζει τον Μητσοτάκη γενικώς «αποδεκτό» ακόμη και από μεγάλη μερίδα οπαδών άλλων κομμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αποδέχονται με τα ίδια υψηλά ποσοστά και τις πολιτικές του κόμματός του.
Και αυτό φαίνεται από τα παρακάτω: Στην ίδια δημοσκόπηση που οι ερωτηθέντες – άγνωστον ποιοι ήταν αυτοί- έβαζαν «πολύ καλό βαθμό» στο Μητσοτάκη, σε άλλες ερωτήσεις έβαζαν πολύ χαμηλότερο βαθμό στο κόμμα του, ως εξής: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, λαμβάνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (68%). Οι αρνητικές είναι στο 19% . Η διαχείριση του κορωναϊού και η δημόσια υγεία είχαν 55% θετικές και 41% αρνητικές. Οι εντυπώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν 49% θετικές και 42% αρνητικές και το περιβάλλον, 49% θετικές και 34% αρνητικές. Και οι χειρότεροι τομείς για την κυβέρνηση ήταν: 1.τα εργασιακά θέματα (27% θετικές γνώμες, 61% αρνητικές), 2. η παιδεία με 33% θετικές και 60% αρνητικές και 3.η οικονομία με 34% θετικές και 60% αρνητικές. Με τέτοια ποσοστά, είναι δυνατόν να θεωρηθεί «στημένη» μια δημοσκόπηση μόνο και μόνο για τα υψηλά ποσοστά της αποδοχής του ίδιου του πρωθυπουργού, άντε και του ψηφιακού μετασχηματισμού, άντε και της διαχείρισης του κορωναιού ενώ υπάρχουν 61% αρνητικές γνώμες για τα εργασιακά, 60% αρνητικές για την Παιδεία και 60% για την Οικονομία;
Η ταπεινή, προσωπική μου γνώμη είναι ότι προβληματισμένη και δυσαρεστημένη θα έπρεπε να είναι η Νέα Δημοκρατία. Όχι το ΚΙΝΑΛ. Όσο μπερδεμένος και προβληματισμένος κι αν είναι με την πορεία του δικού του προβλήματος, του δικού του κόμματος, ο κ. Κεγκέρογλου (και οι συν αυτώ), δεν νοείται να απευθύνονται στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Στράτο Φαναρά και να του λένε ότι «ξέχασες να γράψεις ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας» , να τον κατηγορούν « ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση» και να τον προκαλούν να τους μηνύσει.
Κι όσο για τον ίδιο τον κ. Φαναρά, καλό θα ήταν να ξανασκεφτεί αυτά που τους απάντησε ότι « ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω». Και καταληκτικά να τους προειδοποιεί ότι «Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι».
Κάτι υπονοεί ο αγαπητός κ. Φαναράς. Και ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να μάθω τι θα ήθελε να τους πει όταν «φτάσει ο κόμπος στο χτένι». Αλλά και τι περισσότερα έχει να πει ο κ. Κεγκέρογλου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr