Οι άδειοι ταμιευτήρες νερού σε πολλά μέρη της Ελλάδας προκαλούν προβληματισμό. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται δε μόνο στις άνυδρες Κυκλάδες ή στα τουριστικά νησιά που γέμισαν τα τελευταία χρόνια με πισίνες σαν αυτές του Κασσελάκη.
Τα στοιχεία δείχνουν πρόβλημα λειψυδρίας στην Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Κάρπαθο και αλλού.
Ακόμα και στην Αττική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κατανάλωση από τις αρχές του χρόνου έχει αυξηθεί 8% ενώ τα αποθέματα νερού στους 4 ταμιευτήρες του Λεκανοπεδίου (Εύηνο, Μόρνο, Λίμνη Μαραθώνα και Υλίκη) έχουν περιοριστεί στα 800 εκατ. κυβικά μέτρα (από 1,1-1,2 δισ. κ.μ. όλα τα προηγούμενα χρόνια).
Σίφνος, Σέριφος, Λέρος, Πόρος, Σπέτσες, Σάμη (Κεφαλονιά) και ορισμένες περιοχές σε Κόρινθο, Θράκη κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας. Ακόμα και σε περιοχές της Κρήτης εκτιμάται ότι αν δεν βρέξει σύντομα ίσως διακοπεί η άρδευση για να εξασφαλιστεί η ύδρευση.
Στην Αλόννησο σε πέντε οικισμούς δεν υπάρχει σταγόνα νερού και στη Σκόπελο η χρήση νερού γίνεται μόνο για οικιακή ύδρευση.
Και τι κάνει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Έγινε είναι η αλήθεια μία σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα την περασμένη εβδομάδα και προτάθηκε στους δήμους η αποκατάσταση των παλιών δικτύων για να αποφευχθούν οι διαρροές και η δημιουργία μικρών μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά.
Με λίγα λόγια, αντιμετωπίζει το πρόβλημα ως εποχικό και τοπικό, ενώ μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη λειψυδρία ως ένα από τα πολλά εθνικά προβλήματα που προκύπτουν από την κλιματική κρίση.
Και σίγουρα θα περιμέναμε κι από την αντιπολίτευση να ασχοληθεί με το θέμα, γιατί σε τελική ανάλυση τι να την κάνει την πίσινα και ο Στέφανος, αν δεν έχει νερό;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr