Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».
Σημειώνει δε ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στην δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά», επισημαίνεται στο άρθρο και αναφέρεται ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».
Παρόλα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».
Από την εφημερίδα διευκρινίζεται ότι η σύσταση γίνεται «κατ' εξαίρεση», καθώς συνηθίζεται μόνο στην περίπτωση των εκλογών για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γίνεται λόγος για «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».
«Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ' αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», σημειώνεται.
Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη. «Πρόκειται για μια προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και το μόνο που μένει είναι να έρθει η ίδια η κ. Μέρκελ να μοιράζει εκλογικό υλικό της ΝΔ. Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο. Περιμένω αντίδραση του κ. Σαμαρά» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.
WSJ: Επαγγελματίας διαδηλωτής ο Αλέξης Τσίπρας
Στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας βρίσκονται οι ελληνικές εκλογές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε περίπτωση που το πολιτικό κόμμα που λάβει την ψήφο του λαού, δεν ακολουθήσει τους όρους του μνημονίου, εξακολουθούν να υποστηρίζονται από αρκετά διεθνή μέσα
Συγκεκριμένα το βρετανικό ΒΒC αναφέρει πως «Τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας κάνουν μια τελευταία προσπάθεια στις επαναληπτικές εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της υπερχρεωμένης χώρας της Ευρωζώνης» και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η Γερμανία, η οποία έχει την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, επιμένει ότι η Ελλάδα, όπως και τα άλλα κράτη μέλη-τα οποία έχουν λάβει οικονομική στήριξη , πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους του Μνημονίου .
Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg με τίτλο « Οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες την ώρα που η κρίση αγγίζει την πιο αποφασιστική στιγμή». Οι Έλληνες βρίσκονται μια ανάσα από την ημέρα που θα καθορίσει την μοίρα της πρώτης δημοκρατίας του κόσμου αλλά και το μέλλον του νεότερου νομίσματος. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την ξεκάθαρη νίκη κάποιου κόμματος»
Από την πλευρά του το αμερικανικό πρακτορείο Μarketwatch με τίτλο « πολωμένο κλίμα στην Ελλάδα εν όψει των κρίσιμων εκλογών» κάνει λόγο για τη μικρή διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δυο βασικών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξηγεί ότι «Το αποτέλεσμα, θα καθορίσει όχι μόνο το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας , αλλά και την πορεία του συνόλου της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που θα μπορούσε δυνητικά να έχει»
Ωστόσο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, εστιάζει περισσότερο στο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας μια αναδρομή στην φοιτητική και πολιτική πορεία του.
« Ο 37χρονο κ Τσίπρας είναι επαγγελματίας διαδηλωτής, που έμαθε να μετατρέπει το θυμό και τη δυσαρέσκεια σε πολιτική δύναμη. Παρόλο που πήρε πτυχίο ως πολιτικός μηχανικός δεν το άσκησε ποτέ, αλλά αντίθετα αφοσιώθηκε στα πολιτικά κόμματα»
Τέλος οι New York Times σε δημοσίευμά τους διερωτώνται: «Οι ελληνικές εκλογές την Κυριακής φέρνουν στην επιφάνεια ένα πολύ μεγάλο ζήτημα: Μπορεί η ευρωζώνη να αντέξει την αποχώρηση ενός εκ των μελών της;"
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr