Τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat είναι ενδεικτικά, καθώς προκύπτει ότι το 68,7% χρησιμοποίησαν ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου το 2023, μία επίδοση που αποτελεί την τέταρτη χειρότερη στην Ευρωζώνη (μ. ο. 72,3%).
Σε επίπεδο ΕΕ, πάντως, η Ελλάδα είναι κοντά στο μέσο όρο με το αντίστοιχο ποσοστό να αγγίζει το 69%. Έχει επίσης σημασία πως το ποσοστό μοιάζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ των χωρών της ΕΕ, με τα υψηλότερα μερίδια να καταγράφονται στη Δανία (98%), τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Σουηδία (95%).
Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Ρουμανία (23%), στη Βουλγαρία (30%) και στη Γερμανία (58%).
Εξετάζοντας τις διάφορες δραστηριότητες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτεται ότι, το 2023, το 42% των ανθρώπων χρησιμοποίησαν υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τους προηγούμενους 12 μήνες για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με υπηρεσίες, παροχές, νόμους, ώρες λειτουργίας ή παρόμοια. Ακολούθησαν η λήψη ή η εκτύπωση επίσημων εντύπων (40%), η πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες (39%) και το κλείσιμο ραντεβού ή μια κράτηση και η λήψη επίσημης επικοινωνίας ή εγγράφων (37%).
Το ποσοστό των φυσικών προσώπων που υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά διαμορφώθηκε στο 29%.
Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα έχουν ως εξής: Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κατεβάζουν φόρμες προς συμπλήρωση (59%), παραλαμβάνουν έγγραφα (53%), κλείνουν ραντεβού (45%), συμβουλεύονται βάσεις δεδομένων (39%). Ωστόσο, μόνο 11,5% υπέβαλε ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση και προφανώς οι υπόλοιποι απευθύνονται σε λογιστές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr