Πιο αναλυτικά, το 2022, σε επίπεδο ΕΕ, το 3,3% των ατόμων που χρειάζονταν ιατρικές εξετάσεις δεν ήταν σε θέση να τις πραγματοποιήσουν εξαιτίας οικονομικών λόγων, μακρών λιστών αναμονής ή απόστασης των δομών Υγείας.
Οι χώρες της ΕΕ που ανέφεραν τις υψηλότερες τιμές ήταν: Ελλάδα (16,7%), Φινλανδία (9,6%), Ρουμανία (7,9%) και Λετονία (7,1%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκονταν η Γερμανία (0,5%), η Τσεχία (0,3%) και η Κύπρος (0,1%) με τα χαμηλότερα ποσοστά.
Το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας στην ΕΕ και ανέφεραν τέτοιες ανεκπλήρωτες ανάγκες ήταν 6,1%, διπλάσιο από εκείνο των ατόμων που δεν βρίσκονται σε κίνδυνο (2,8%).
Παρόμοια μοτίβα ήταν ορατά σε ολόκληρη την ΕΕ, με εξαίρεση την Ισπανία (όπου το 2,0% των ατόμων που δεν διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ανέφεραν ανεκπλήρωτες ανάγκες έναντι 1,6% των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο) και η Ολλανδία (0,8% των ατόμων που δεν διατρέχουν κίνδυνο και 0,6% των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας).
Στην Ελλάδα, το αναφερόμενο ποσοστό ήταν κατά 14,5 ποσοστιαίες μονάδες (π.μ.) υψηλότερο μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας (28,8%) σε σύγκριση με τα άτομα που δεν βρίσκονται σε κίνδυνο (14,3%). Υψηλές αποκλίσεις εμφανίστηκαν επίσης στη Ρουμανία, όπου η διαφορά ήταν 9,4 ποσοστιαίες μονάδες (15,5% έναντι 6,1%), και στην Πορτογαλία, με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες (11,7% έναντι 3,2%).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr