«Αν ήταν στο ρήγμα της βορείου Ανατολίας θα έλεγα να προσέξουμε», σημείωσε ο σεισμολόγος μιλώντας το πρωί της Κυριακής (12/2) στον ΣΚΑΪ.
«Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια ρήγματα. Τα πιο πολλά ρήγματα που δίνουν 7 και 7,5 Ρίχτερ είναι στη θάλασσα κα υπάρχει ένας όγκος θαλασσίου νερού που απορροφά την ενέργεια. Οι κατασκευές στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τις άθλιες κατασκευές της Τουρκίας. Ευτυχώς, σωζόμαστε από τους καλούς και μορφωμένους μηχανικούς μας», πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης, και επισήμανε ότι «η τραγωδία που βιώνουμε είναι πολύ πιο μεγάλη στη Συρία γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι βομβαρδιζόταν 10 χρόνια. Υπήρχαν ερείπια. Ο κόσμος εκεί έκανε στα ερείπια σπίτια αμφιβόλου κατοικίας. Εκεί θα δείτε ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι. Η εκατόμβη θυμάτων θα φτάσει τις 120 -130 χιλιάδες διότι τα σπίτια έγιναν σκόνη».
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην καταλληλότητα των δημοσίων κτιρίων, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σχολεία στην Ελλάδα που είναι εντελώς ακατάλληλα. Δυστυχώς, από το 1999 που ξεκίνησα τον έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, έχει προχωρήσει ο έλεγχος μόνο στο 20%».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr