Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Στόχος του συμποσίου ήταν να αναβιώσει η αρχαία ελληνική κουζίνα αλλά και η μεσογειακή που είναι απόγονος της, όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Οι περίπου 230 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά για τις ευεργετικές ικανότητες της αρχαίας ελληνικής αλλά και της μεσογειακής διατροφής, στην υγεία του ανθρώπου, με βάση το ελαιόλαδο.
Επίσης με τη βοήθεια ενός σεφ από τη Νέα Υόρκη παρασκευάστηκαν συνταγές που υπήρχαν τα αρχαία χρόνια.
Εξάλλου ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια κλινική μελέτη με σπουδαστές του Yale για τα καλά που προσφέρει η ελιά στον ανθρώπινο οργανισμό.