«Είναι ντροπή να επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς», τόνισε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι οι γιατροί δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσουν κεταμίνη.
Εξήγησε ότι η εν λόγω ουσία μπορεί να υπάρχει ή και να μην υπάρχει σε ένα νοσοκομείο και σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στο αναισθησιολογικό και όχι για τους γιατρούς της κλινικής που θεραπεύουν τα παιδιά. Είπε ακόμη ότι η θεραπευτική αγωγή είναι πάντα καταγεγραμμένη σε συγκεκριμένα βιβλία.
Σχετικά με τις πληροφορίες ότι στην αρχή της νοσηλείας της Τζορτζίνας η 33χρονη μητέρα της, της χορηγούσε φάρμακα με το επιχείρημα ότι ήταν νοσηλεύτρια, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι συνέβη στην αρχή, ωστόσο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, οι γιατροί δεν την άφηναν καθόλου να ασχολείται με την αγωγή του παιδιού.
Για την προσπάθεια της Ρούλας Πισπιρίγκου να σταματήσουν οι γιατροί την προσπάθεια ανάνηψης του κοριτσιού, μια μαρτυρία δεν βρίσκεται στη δικογραφία, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι τη στιγμή που προσπαθείς να επαναφέρεις ένα παιδί, δεν ασχολείσαι, ούτε ακούς οτιδήποτε και αν λέει η μάνα και όποιος βρίσκεται γύρω σου.
«Εκείνη τη στιγμή εστιάζεις να επαναφέρεις ένα παιδί», «εκείνη τη στιγμή όταν επαναφέρεις έναν άνθρωπο στη ζωή από το θάνατο, ‘’δεν καταλαβαίνεις Χριστό’’ πίσω σου τι γίνεται. Δεν ακούς ούτε το συνάδελφο που είναι δίπλα σου τι σου λέει», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr