Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία κατατάσσεται 150η μεταξύ 163 χωρών. Στον δείκτη του ινστιτούτου το 2019, η Τουρκία είχε πέσει στην 152η θέση από την 149η στην κατάταξη. Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση, η Τουρκία παραμένει η λιγότερο ειρηνική χώρα στην Ευρώπη. "Η Τουρκία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που κατατάσσεται στις 25 λιγότερο ειρηνικές χώρες", ανέφερε η έκθεση. Η Τουρκία σημείωσε αύξηση 8,3% στο ποσοστό φυλακίσεων σε ένα έτος, από 318 κρατούμενους ανά 100.000 ανθρώπους σε 344 άτομα, ανέφερε η έκθεση.
Παράλληλα η έκθεση επισημαίνει την τεράστια ευθύνη της Τουρκίας στις εντάσεις με την Ελλάδα, κυρίως στο θέμα του μεταναστευτικού.
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης κατατάσσει 163 ανεξάρτητα κράτη ανάλογα με το επίπεδο ειρηνικότητας. Είναι το κορυφαίο μέτρο παγκόσμιας ειρήνης στον κόσμο. Η έκθεση παρουσιάζει μια ανάλυση των τάσεων της ειρήνης, της οικονομικής της αξίας και του τρόπου ανάπτυξης ειρηνικών κοινωνιών.
Οι πιο βελτιωμένες χώρες είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, το Μπαχρέιν, η Νότια Αφρική και οι Ονδούρες, ενώ αυτές που χειροτέρευσαν σε μεγαλύτερο βαθμό είναι η Χιλή, ο Νίγηρας, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και το Μπενίν.
Η Ισλανδία παραμένει η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, μια θέση που κατείχε από το 2008. Μοιράζεται την κορυφή του δείκτη με τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία, την Πορτογαλία και τη Δανία.
Το Αφγανιστάν είναι η λιγότερο ειρηνική χώρα στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούμενο από τη Συρία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr