Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τα πρόστιμα και οι ενστάσεις αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, ζαχαροπλαστικής και άρτου, προϊόντων δημητριακών και ζυμαρικών και ξενοδοχεία για:
- Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
- Μη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
- Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.
- Απαιτήσεις νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.
- Νοθεία ελαιολάδου.
- Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.
- Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.
- Μη ορθή διαχείριση των παραγόμενων ζωικών υποπροϊόντων από τις επιχειρήσεις τροφίμων.
Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr