Νικήτρια στην κατηγορία “Digital Opportunity Award”, αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ” για το έργο Rural Broadband, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικού δικτύου στις “Λευκές” αγροτικές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας - ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούνται από απομακρυσμένα οικιστικά διαμερίσματα - στις οποίες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση και δεν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικές ιδιωτικές επενδύσεις αντίστοιχων υποδομών.
Εκ μέρους της εταιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Γιάννης Δερμιτζάκης, σημείωσε: “Η βράβευση της ΚτΠ Α.Ε. από έναν Οργανισμό με παγκόσμιο κύρος, όπως ο WITSA, είναι εξαιρετικά σημαντική και τιμητική για τα στελέχη μας και το έργο που γίνεται στην Ελλάδα. Με το Rural Broadband, η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα άλμα προς τα δίκτυα νέας γενιάς προσφέροντας και στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών, ίσες ευκαιρίες πρόσβασης. Στην ΚτΠ Α.Ε. είμαστε υπερήφανοι που αφοσιωθήκαμε και εργαστήκαμε συστηματικά, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας ένα εξαιρετικά πολύπλοκο, αλλά τόσο σημαντικό έργο για τη χώρα. Συνεχίζουμε κοιτώντας μπροστά. Με το βλέμμα μας στην Ψηφιακή Ελλάδα”.
Παράλληλα, ως Merit Winner στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award” διακρίθηκε η BYTE COMPUTER, για την υλοποίηση της πλατφόρμας DGSign, η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εξ’ αποστάσεως, αξιοποιώντας την τεχνολογία και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ευελιξία και ταχύτητα των διαδικασιών στις συναλλαγές μεταξύ εταιριών καθώς και οργανισμών του δημοσίου τομέα.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κύριος Σπύρος Βυζάντιος, δήλωσε σχετικά: “Η βράβευση της Byte ως Merit Winner του WITSA 2018 Private Sector Excellence Award για το DGSign Platform αποτελεί πολύτιμη αναγνώριση της δουλειάς που κάνουμε εδώ και 35 χρόνια για την ψηφιακή μεταμόρφωση της Ελλάδας. Παράλληλα, αποτελεί επιστέγασμα της εμπιστοσύνης των πελατών μας που επιλέγουν σταθερά την Byte δίνοντας μας έμπνευση και δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα και πρωτοπόρες υπηρεσίες υποστηρίζοντας το ψηφιακό τους παρόν και μέλλον”.
Επιπλέον, στην κατηγορία Emerging Digital Solutions Award ως Merit Winner διακρίθηκε η SENSEONE για την υλοποίηση της πλατφόρμας SenseOne IoT, μία οριζόντια πλατφόρμα Internet of Things, η οποία γεφυρώνει τα κενά τεχνολογίας και διαλειτουργικότητας ετερογενών εφαρμογών, πρωτοκόλλων, δικτύων και συσκευών για την επεξεργασία οικονομικών δεδομένων και καταστάσεων διαφορετικών ετών.
Ο κύριος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, CEO της SenseOne και Executive Vice President του SingularLogic Group σημείωσε σχολιάζοντας τη διάκριση της εταιρίας: “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν τη διάκριση λόγω του παγκόσμιου κύρους και του θεσμικού χαρακτήρα των βραβείων WITSA. Η SenseOne, μέλος του Ομίλου SingularLogic, κέρδισε την αναγνώριση της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών λόγω των πρωτοποριακών έργων Internet of Things που έχει υλοποιήσει κατά την τελευταία τριετία με εφόδια το ταλέντο μίας εξαιρετικής ομάδας Ελλήνων επαγγελματιών της Πληροφορικής, την εξωστρέφεια και την ικανότητα ανάπτυξης συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας. Για την επιτυχία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάνω από όλα τους πελάτες μας οι οποίοι μας έδωσαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε πρωτοποριακές λύσεις Internet of Things σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα”.
O Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας τόνισε “Για ακόμη μία φορά 3 ελληνικές υποψηφιότητες διακρίνονται στα WITSA Global ICT Excellence Awards. Οι ελληνικές εταιρίες διαπρέπουν ανελλιπώς κάθε χρόνο στα παγκόσμια βραβεία τεχνολογίας και καινοτομίας από το 2006 που συμμετέχουν με τον ΣΕΠΕ. Παρά την κρίση και τις πλέον αντίξοες συνθήκες της τελευταίας οκταετίας ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας έμεινε ζωντανός, υγιής, υπερασπιζόμενος την ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική που πρεσβεύει για την ελληνική οικονομία. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και να διαπρέψει σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει και τοποθετώντας τον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας ως βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Συγχαρητήρια και στις τρεις εταιρίες που διακρίθηκαν και οι οποίες ανέδειξαν τη δημιουργική Ελλάδα που μπορεί και επιτυγχάνει να δημιουργεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα αλλά και να εξελίσσει και να βελτιώνει τι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες”.
Από την πλευρά του, o Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη του WITSA, κύριος Γιάννης Σύρρος, σημείωσε “είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και περήφανος, καθώς οι διακρίσεις των υποψηφιοτήτων που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards, φτάνουν πλέον τα 19 βραβεία στα 12 χρόνια που συμμετέχουμε”. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως τα τελευταία χρόνια ο κλάδος Ψηφιακής Τεχνολογίας εξάγει τεχνογνωσία και συμβάλλει στην Ελληνική οικονομία καθοριστικά, συνεισφέροντας – παρά τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης – το 8% του ΑΕΠ της χώρας. «Οι διακρίσεις αυτές κάθε χρόνο, αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα μας – βασικός άξονας δράσης και του ΣΕΠΕ – και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η τεχνολογία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη η ψηφιακή τεχνολογία να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία” υπογράμμισε ο κύριος Σύρρος.
Την αποστολή του ΣΕΠΕ στο World Congress on Information Technology 2018 στην Ινδία, υποστήριξε το Enterprise Greece.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr