Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Ο στατιστικολόγος που αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας πρέπει να θεωρεί πλέον ότι η απόφασή του να κάνει το σωστό ήταν η χειρότερη που έλαβε ποτέ. Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει διασυρθεί στη χώρα του και κατηγορηθεί για πολλαπλές παραβιάσεις του αστικού και ποινικού δικαίου της Ελλάδας»
«Αυτή η νομιμοποιημένη από το επίσημο κράτος δίωξη είναι επαίσχυντη και πρέπει να σταματήσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τις ελληνικές αρχές για τις ενέργειές τους στην υπόθεση, αλλά χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει» υπογραμμίζει ο αρθογράφος.
Υπενθυμίζοντας ότι το 2010 ο κ. Γεωργίου προσελήφθη από το ΔΝΤ για να εξετάσει τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, το δημοσίευμα εξηγεί ότι «για χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί βασίζονταν στους στατιστικολόγους τους για να συγκαλύπτουν το μέγεθος του δημόσιου δανεισμού. Όταν η Αθήνα ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εκείνοι απαίτησαν ακριβή λογιστικά στοιχεία. Ο Γεωργίου διαπίστωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν 15,4% επί του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο απ' ό,τι πιστευόταν παλαιότερα».
Το ποσοστό αυτό αποτέλεσε τη βάση με την οποία υπολογίστηκαν το ύψος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και - κατά συνέπεια - οι απαιτούμενες περικοπές στον προϋπολογισμό. Το αποτέλεσμα ήταν να ο κ. Γεωργίου να κατηγορηθεί από κάποιους ότι παραποίησε τα στοιχεία, συμμαχώντας με τους ξένους πιστωτές εναντίον της ίδιας του της χώρας. «Έτσι ξεκίνησε η δίωξή του από τον Τύπο και την ίδια την κυβέρνηση της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Γεωργίου, το έργο του είχε πάντα την έγκριση της Eurostat. Ο λόγος μάλιστα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη εργασία είναι επειδή η ΕΕ την θεωρούσε αναγκαία.
«Η ελληνική κυβέρνηση, υπό την πίεση της ΕΕ, πληρώνει μόνο ένα μέρος των υψηλών νομικών δαπανών του και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Αυτή η παρωδία έχει παρατραβήξει. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει τον Γεωργίου ως έναν γενναίο δημόσιο υπάλληλο ο οποίος έκανε τη δουλειά του, να τον αποζημιώσει για τα δικαστικά του έξοδα και να ζητήσει την άμεση επίλυση των νομικών θεμάτων που εκκρεμούν.
Και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιμείνει πιο αποφασιστικά να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω» καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr