Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ετέθη το θέμα των αλλαγών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο ασφαλιστικό σύστημα με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων έως το τέλος του Ιουνίου, ενώ εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες οι ενεργητικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης που εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΕΣΠΑ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες έγινε συζήτηση για τα ελλείμματα των Ταμείων. Η ελληνική πλευρά, φέρεται να τόνισε ότι τα Ταμεία πάντα θα έχουν ελλείμματα, σημειώνοντας ότι το ασφαλιστικό περιλαμβάνει την τριμερή χρηματοδότηση και επομένως τα ελλείμματα τα καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός. "Το θέμα είναι τι γίνεται με την ταμειακή ισορροπία", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων που αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα το φθινόπωρο. Στην επόμενη συνάντηση θα εξετασθεί και το θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά μια επί πλέον μονάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει βελτιωθεί η εισπραξιμότητα
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος ο νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, έδειξε εντυπωσιασμένος από την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος "Άτλας" του υπουργείου Εργασίας που παρέχει ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό προφίλ των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και την συγκρότηση του ενιαίου Ταμείου Απονομής των συντάξεων. Ο κ. Κοστέλο, χαρακτήρισε το σύστημα "πρωτοπόρο" και ανέφερε ότι δεν υπάρχει στη χώρα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπ. Εργασίας τόνισε ότι καταρτίζονται προγράμματα για την ενεργητική αντιμετώπιση της ανεργίας
Δεν συζητήθηκαν σύμφωνα με την ίδια πηγή το θέμα των ομαδικών απολύσεων νέου νομοθετικού πλαισίου για την κήρυξη απεργιών και της αύξησης των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών. Το υπουργείο παραδέχεται ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και εκτιμήσεις για τα εργασιακά, ενώ ειδικά για το θέμα των ομαδικών απολύσεων διαμηνύει θα υπάρξει ολοκληρωμένη μεταρρύθιμηση, και το μέτρο θα αξιολογηθεί τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με άλλο ανώτερο στέλεχος, τέθηκε το θέμα της υποχρεωτικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από την 1η Ιανουαρίου του 2015, και ζητήθηκε να τεθεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας της προνοιακής πολιτικής όπως για παράδειγμα η χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μεταγραφής φοιτητών, ώστε να υπάρχει συσχέτιση των εισοδημάτων με τις παροχές και αποτελεσματικότερη διάχυση των κοινωνικών ενισχύσεων.
Αναφορικά με τους φόρους υπέρ τρίτων, κατά τις ίδιες πηγές, το υπουργείο καθησυχάσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ταμεία από την κατάργησή τους, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι φόροι είναι άδικοι, και "αυτοί που είχαν πρόσβαση στο πολιτικό σύστημα το εκμεταλλεύονταν για να διατηρήσουν τα προνόμια τους".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr