Η ίδια μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει πάγια τακτική των μικρών χωρών να διατηρούν Επίτροπους που έχουν καταγράψει έργο, όπως στην περίπτωση του κ. Κάλας από την Εσθονία. "Πάντα στη δεύτερη θητεία επιτυγχάνουν να λαμβάνουν καλύτερα χαρτοφυλάκια" είπε, ενώ παραδέχθηκε πως ένα ελκυστικό αντικείμενο για την ίδια και τη χώρα, θα ήταν η ενέργεια ή οι μεταφορές.
"Στόχος μου είναι με τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, να παραμείνω στην Κομισιόν και να διεκδικήσω ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο που θα βοηθήσει και τις εθνικές θέσεις", τόνισε η Ελληνίδα Επίτροπος, αναφέροντας παράλληλα πως παρακολουθεί τα σενάρια που τη φέρνουν ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως προς το παρόν αυτό που την ενδιαφέρει είναι μόνο η συνέχιση της δουλειάς της στην Ε.Ε.
Την ίδια στιγμή, η κυρία Δαμανάκη ξεκαθαρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για επιστροφή στην εγχώρια πολιτική ζωή, και πως ήδη έχει δεχθεί προτάσεις εργασίας από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε μάλιστα πρόσφατα σε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.
Η κυρία Δαμανάκη θεωρεί ως βασικό της έργο την ανάδειξη γαλάζιας ανάπτυξης και το ότι πλέον η συγκεκριμένη πολιτική έχει τη σφραγίδα της ΕΕ. Επίσης, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό σημείωσε ότι ψηφίστηκαν για πρώτη φορά οδηγίες ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο των θαλάσσιων συνόρων, ολοκληρώθηκε η νομοθεσία για την ασφάλεια των θαλασσών και η Ε.Ε., αναδείχθηκε η σημασία των θαλασσίων συνόρων, κάτι που όμως η υπό ένταξη Τουρκία δεν αποδέχθηκε λόγω των προβλημάτων στο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι στη λεγόμενη θαλάσσια οικονομία, υπάρχουν 5,4 εκατ. θέσεις εργασίας και θα πάνε σε 7 εκατ. θέσεις μέχρι το 2020.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr