Σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για την παγκόσμια οικονομία, αυτή την εβδομάδα.
Δευτέρα 27.01
(17:00) Αμερική, Πωλήσεις νέων κατοικιών (εκτ. 457Κ, προηγ. 464Κ) – Η συνεχιζόμενη άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα καθορίσουν την περαιτέρων άνοδο των πωλήσεων μελλοντικά.
Τρίτη 28.01
(02:30) Αυστραλία, Επιχειρηματική εμπιστοσύνη (προηγ. 5) – Με το AUD να βρίσκεται κάτω από ισχυρές πιέσεις, μια νέα αρνητική μακροοικονομική είδηση θα είναι καταστροφική για το νόμισμα.
(11:30) Αγγλία, ΑΕΠ (εκτ. 0,8%, προηγ. 0,8%) – Το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,8% όπως και το προηγούμενο τρίμηνο. Ερωτηματικό παραμένει μια πιθανή έκπληξη καθώς είχαμε μεγάλη άνοδο των λιναικών πωλήσεων αλλά από την άλλη είχαμε και πτώση της μεταποίησης.
(17:00) Αμερική, Καταναλωτική εμπιστοσύνη (εκτ. 78,1 προηγ. 78,1) – Καμία μεταβολή δεν αναμένεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Τα τελευταία αμερικανικά macro είναι αρνητικά.
Τετάρτη 29.01
(21:00) Αμερική, Επιτόκια Fed (εκτ./προηγ. <0,25%) – Όπως έχουν αποκαλύψει και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, η απόφαση της Fed για tapering θα εξαρτηθεί από την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στελέχη της Fed που θα επιθυμούσαν μια επιπλέον μείωση επιτοκίων κατά $10 δισ. με τις μηνιαίες αγορές ομολόγων να φθάνουν τα $65 δισ. Αυτή θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του Bernanke ως Προέδρου της Fed.
(22:00) Νέα Ζηλανδία, Επιτόκια RBNZ (εκτ./προηγ. 2,50%) – Με το NZD να έχει παρουσιάσει μια ιδιαίτερα καλή συμπεριφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα commodity currencies, οι επόμενες αποφάσεις αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία αναμένονται με ιδιαίτερη προσοχή.
Πέμπτη 30.01
(15:30) Αμερική, ΑΕΠ 4ο τριμ. (εκτ. 3,2% προηγ. 4,1%) – Η πολύ μεγάλη άνοδος του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο οδηγεί τους αναλυτές να εκτιμούν μια χαμηλότερη ανακοίνωση για το τέταρτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που κάνουν τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το αισιόδοξο σενάριο θα μπορούσε να βρει το ΑΕΠ πάνω από το 4,0%.
Παρασκευή 31.01
(01:30) Ιαπωνία, Πληθωρισμός Τόκιο (εκτ. 0,7% προηγ. 0,7%) – Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αργά αλλά σταθερά ο πληθωρισμός προσεγγίζει το στόχο του 2,0% αφού η γενική μέτρηση αναμένεται στο 1,2% δικαιώνοντας την πολιτική χαλάρωσης της BoJ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr