Ειδικότερα έως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να κλείσουν τα εξής:
- Η τελευταία δόση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023 συνολικού ύψους 410 εκατ. ευρώ.
- Η τελευταία δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων 2023 συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ.
- Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2023 με το ποσό να φθάνει τα 250 εκατ. ευρώ.
- Τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 που συνολικά αγγίζουν το 1,206 δισ. ευρώ.
- Δόσεις για επιστρεπτέα προκαταβολή και ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών
Επίσης ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να γίνουν τα εξής:
– Η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία, με ψηφιακό τρόπο.
Όσοι καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω από τον Απρίλιο καθώς πριν το Πάσχα θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους μέχρι το τέλος του μήνα και αποφασίσουν να το θέσουν ξανά σε κυκλοφορία τον Απρίλιο και να το κρατήσουν έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν τα 9/12 του ετήσιου ποσού, κερδίζοντας έτσι έκπτωση 25% στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.
Για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κ.ε. του 2007 με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 690 ευρώ εάν θέσει σε ακινησία το όχημά του στο τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να το θέσει ξανά σε κυκλοφορία τον Απρίλιο και να το έχει μέχρι και το Δεκέμβριο του 2023 πληρώνοντας τέλη 517,50 ευρώ.
Με την κίνηση αυτή ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για 9 μήνες και θα κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του για 11 μήνες καθώς το αυτοκίνητο θα βρίσκεται σε ακινησία μόνο για ένα μήνα, τον Μάρτιο.
– Η υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων:
Οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2023 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2024.
Μετά την προθεσμία αυτή δεν είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης.
Να σημειωθεί ότι οι χωριστές δηλώσεις συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά.
Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου, από τα εισοδήματα του άλλου συζύγου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr