Πρόκειται για περίπου 150- 170 τέτοιες δηλώσεις και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στις εφορίες, στις οποίες υπάγονται, ενώ εξετάζεται και αν στην περίπτωση παραβάσεων γνώριζαν οι φορολογούμενοι ή γινόταν εν αγνοία τους από φοροτεχνικούς.
Όπως είχε δηλώσει και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έχει ξεκινήσει και συνεργασία της ΑΑΔΕ με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίηση του ibank που δηλώνεται με το ΑΦΜ του πολίτη, δηλ. να "τσεκάρεται" αν το ibank ανήκει στον συγκεκριμένο πολίτη. Οι αρμόδιοι "τρέχουν" για να είναι έτοιμο το σύστημα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πώς είχε στηθεί η κομπίνα
Οι φοροτεχνικοί που αποκαλύφθηκαν από τον ΣΔΟΕ εκμεταλλευόμενοι κενά στο σύστημα του Taxis και ειδικά το γεγονός πως οι κωδικοί για τη δήλωση των τόκων καταθέσεων μπορούν να τροποποιηθούν από τους φορολογουμένους ανεξάρτητα από τα δεδομένα που έχουν στείλει στην εφορία οι τράπεζες, οι φοροτεχνικοί δήλωναν μεγάλα ποσά ως τόκους καταθέσεων και εν συνεχεία δήλωναν ότι κάνουν δωρεά στο λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.
Τα ποσά που μπόρεσαν να εξασφαλίσουν από την απάτη οι δύο φοροτεχνικοί φτάνουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόλαβαν να εισπράξουν περίπου 1 εκατ. ευρώ πριν τους εντοπίσουν ΣΔΟΕ και Αρχή για το Ξέπλυμα. Ήδη οι λογαριασμοί των φοροτεχνικών έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή στην απάτη των πελατών τους για λογαριασμό των οποίων υποβάλλονταν οι τροποποιητικές δηλώσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr