Μάλιστα πηγές από το Υπουργείο Εργασίας αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται και η υπουργική εγκύκλιος η οποία θα διευκρινίζει όλα τα ζητήματα του νέου εργασιακού νομοσχεδίου καθώς και τα θέματα που άπτονται της Ψηφιακής Κάρτας.
Βιομηχανίες και λιανεμπόριο
Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα γίνει για το σύνολο των επιχειρήσεων που εντάσσονται σε αυτούς τους κλάδους χωρίς να υπάρχει κάποιο όριο εργαζομένων. Φυσικά, η διαδικασία απαιτεί ανάρτηση όλων των ΚΑΔ που εντάσσονται στην υποχρέωση ενώ η ενημέρωση των επιχειρήσεων θα προκύψει και αυτοματοποιημένα μέσα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ όπου θα οριστεί η τιμή «ΝΑΙ» στο πεδίο «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας». Έτσι από την 1η Ιανουαρίου εντάσσονται και υποχρεούνται στη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας σχεδόν 100.000 επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτούς τους 2 πολύ σημαντικούς κλάδους της αγοράς στις οποίες απασχολούνται περίπου 600.000 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα και με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κου Άδωνι Γεωργιάδη, θα δοθεί διάστημα 3ων μηνών για πιλοτική εφαρμογή κάτι το οποίο σημαίνει ότι η υποχρέωση θα υφίσταται χωρίς ωστόσο να υπάρχουν κυρώσεις. Από το μέτρο ίσως εξαιρεθούν στην αρχή οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο κ.ά.)
Λοιποί κλάδοι
Μετά το καλοκαίρι προσδιορίζεται το διάστημα εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας σε Τουρισμό & Επισιτισμό. Η πιλοτική εφαρμογή ίσως αρχίσει εντός του καλοκαιριού, ωστόσο και πάλι, με 3μηνο πιλοτικό διάστημα και με δήλη ημερομηνίας πλήρους εφαρμογής την 1η Οκτωβρίου 2024. Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι κλάδοι όπως χονδρικό εμπόριο, υπηρεσίες, δραστηριότητες υγείας, εκπαίδευση, κατασκευαστικές δραστηριότητες κ.ά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr