Ο πολιτικός διάλογος εστίασε κυρίως στην ενίσχυση της προσπάθειας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην αντιστοιχία των δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας.
Στην παρέμβασή του ο κ. Μηταράκης, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα έχει ενσωματώσει τις Οδηγίες ‘περί της ίσης μεταχείρισης προσώπων ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού αυτών στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας’ και ‘περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων», ενώ για την κάλυψη των νομοθετικών κενών ανέφερε οτι «πιστεύουμε ότι η ΕΕ και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη ομοφωνίας και η υιοθέτηση της Οδηγίας περί ίσης μεταχείρισης».
Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει τον αποτελεσματικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή και θεωρεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δε θα πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω. Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «Η κατάρτιση και η δια βίου μάθηση αποτελούν κλειδί για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της ανταγωνιστικότητας και θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό το ρόλο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις προτάσεις της νέας Επιτροπής αναφορικά με την Ατζέντα Δεξιοτήτων και τους ατομικούς λογαριασμούς μάθησης, individual learning accounts, για τα άτομα σε ηλικία εργασίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr