Η αρμόδια υπουργός παρουσίασε με «μελανά χρώματα» την πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2010 έως το 2014 και είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση.
Αναφέρθηκε δε, σε συγκεκριμένα στοιχεία, ισχυριζόμενη ότι «η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ, η ανεργία ανήλθε στο 27,9%, το φτωχότερο 1/4 του πληθυσμού έχασε σχεδόν το 40% του εισοδήματός του, ενώ το πλουσιότερο 1/4 του πληθυσμού είδε το εισόδημά του να αυξάνεται κατά 10%».
Και πρόσθεσε: «Ο πληθυσμός που κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, από 28,1% έφτασε στο 36% και η στέρηση αγαθών για τα παιδιά ενισχύθηκε στο 27%».
Υπενθύμισε επίσης, ότι υπήρξαν δραστικές περικοπές μισθών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, μαζικές απολύσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% και εκτίναξη του δημόσιου χρέους.
Σε αντιπαραβολή των παραπάνω, η κ. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε τα στοιχεία της τριετίας 2015 – 2018, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία μειώθηκε άνω του 7%, ενώ περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στη χώρα».
«Έχουμε μια νέα εποχή για την Ελλάδα, η οποία βρίσκει όλους τους εργαζόμενους να υποστηρίζονται από ένα ριζικά διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο, οι κύριοι πυλώνες του οποίου είναι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η συνεχής προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας, η ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας, καθώς και μια σειρά νομοθετικών διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων» εξήγησε.
«Και τώρα ξεκινάμε τη διαδικασία για τη σταθερή αύξηση του κατώτατου ορίου των μισθών, η οποία θα επιτευχθεί τον Ιανουάριο του 2019» κατέληξε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr