Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Όπως επισημαίνει και το workenter.gr λοιπόν:
- Η ειδικότητα ΠΕ Σωφρονιστικού αποτελεί στην πραγματικότητα προσκλητήριο διορισμού σε όσους διαθέτουν «διοικητικά» πτυχία ΑΕΙ. Στην διαδικασία συμμετέχουν – χωρίς προσόντα «κόφτες» από τον διαγωνισμό πτυχιούχοι 58 σχολών. Το μοναδικό (εύκολο) πρόσθετο προσόν είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ.
- Στις ειδικότητες ΔΕ διατίθενται θέσεις για άνδρες ( με δυο αστερίσκους **) και διαφορετικές για γυναίκες (με τρία αστεράκια ***), προφανώς λόγω της διάκρισης των καταστημάτων κράτησης με βάση το φύλο. Εάν δηλωθούν διαφορετικά οι θέσεις είναι μοιραίο λάθος και λόγος αποκλεισμού από τον διαγωνισμό.
- Η γνώση ξένων γλωσσών δεν είναι «απαραίτητο, πρόσθετο προσόν» για καμία ειδικότητα. Προσέξτε: Όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες δηλώνουν το οπωσδήποτε το επίπεδο γνώσης τους, γιατί κερδίζουν κρίσιμα μόρια διορισμού, με βάση τον πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ. Δηλαδή, η προκήρυξη δεν αποκλείει την υποβολή αίτησης όσων δεν γνωρίζουν ξένη γλώσσα, ωστόσο οι γνώστες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δουν το όνομά τους στον τελικό πίνακα διοριστέων.
- Για όλες οι θέσεις της ΔΕ απαιτείται, μόνο, ο τίτλος σπουδών (με κωδικό 401). Δεν προβλέπεται κανένα πρόσθετο προσόν, που να αποκλείει την συμμετοχή των υποψηφίων.
- Προβλέπεται εντοπιότητα για ορισμένες θέσεις, αρκεί η υποψήφιοι να δηλώσουν παραμονή στην υπηρεσία επί μία δεκαετία. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι για όλες τις θέσεις – ειδικά για αυτές που έχουν εντοπιότητα – έχουν τύχη και υποψήφιοι που διαθέτουν τα επικουρικά προσόντα
- Κρίσιμο σημείο είναι εάν καθορίζεται για ορισμένες ειδικότητες όριο ηλικίας ή αν προβλέπονται αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες για την τελική επιλογή των διοριστέων.