Αυτό που φέρνει επί της ουσίας η ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι η κατάργηση δύο περιορισμών που υπήρχαν μέχρη σήμερα. Ότι δηλαδή για την ανανέωση μιας σύμβασης πρέπει να μεσολαβεί τρίμηνο διάστημα καθώς επίσης και το ότι η διάρκεια των συμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία: «Για τις συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ που συνάπτονται κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης, η οποία διενεργείται ή εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ το ανώτατο χρονικό διάστημα (συνολική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων έως 24 μήνες) εκκινεί από την ημερομηνία κατάρτισης της οικείας σύμβασης ανεξαρτήτως εάν προϋφίσταται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 3 μηνών έννομη σχέση μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με αντικείμενο τα ίδια ή παρεμφερή καθήκοντα».
Αντιδρά η αντιπολίτευση
Η ΝΔ αντέδρασε για την τροπολογία, λέγοντας πως η κυβέρνηση καλλιεργεί προσδοκίες μονιμοποίησης σε χιλιάδες συμβασιούχους.
«Αυτή η απαράδεκτη τροπολογία έρχεται να καταργήσει το τρίμηνο και τον περιορισμό του 24μηνου. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει προσδοκία μονιμοποίησης στους συμβασιούχους που προσέλαβε το 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.
Επίσης, ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως «με την τροπολογία αποδεσμεύετε τις διαδοχικές συμβάσεις. Αυτό κάνετε. Επίσης η τροπολογία ισχύει για όλη την δημόσια διοίκηση και όχι μόνο για τον χώρο της υγείας. Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι προεκλογική και πρέπει να απαντήσετε».
Εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Παύλος Πολάκης απάντησε λέγοντας ότι οι ανανεώσεις συμβάσεων στα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιμένουν το τρίμηνο διάστημα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr