Το θέμα αναδεικνύουν με ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Σπύρος Λυκούδης (Α’ Αθήνας), Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθήνας).
Οι βουλευτές, αφού τονίζουν πως χρειάστηκε ενάμισης χρόνος για να δημοσιευτούν εκ νέου τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει μεταξύ άλλων στο πώς αιτιολογεί το παράδοξο αυτό γεγονός και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να εξορθολογήσει τις προφανείς στρεβλώσεις του συστήματος.
Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν:
- 16.786 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 26 ως 50 ετών
- 58.219 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 51 ως 55 ετών
- 140.498 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 56 ως 60 ετών·
Σημειώνεται, ότι οι ανωτέρω 215.503 Συνταξιούχοι Γήρατος, έχουν τις πιο υψηλές συντάξεις ανάμεσα σε όλους τους συνταξιούχους.
Η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη για τους συνταξιούχους γήρατος ηλικίας 26-50 ετών ανέρχεται στα 263 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι ετήσιες δαπάνες για τους συνταξιούχους γήρατος κάτω των 60 ετών ξεπερνούν τα 3,2 δις ευρώ, δηλαδή το 11,4% του συνολικού συνταξιοδοτικού κόστους της χώρας.
Επισημαίνεται, δε, ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν συνταξιούχους χηρείας ή αναπηρίας, που ανήκουν σε ξεχωριστή κατηγορία, αλλά μόνο συνταξιούχους γήρατος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr