Παράδειγμα 1
After save στις πατούσες
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε στο σπίτι ένα after save, το οποίο δεν χρησιμοποιούμε. Το βάλαμε μία φορά στο πρόσωπό μας και εκτός του ότι μας ενοχλούσε το άρωμά του, γεμίσαμε σπυριά και λιπαρότητα. Δεν το πετάμε.
Αυτό το άχρηστο -κατά τα άλλα- after save που αγοράσαμε ή που μας έκαναν δώρο, μπορεί να βρει άλλη χρήση. Στα πόδια.
Τα after save, λόγω των μαλακτικών, αντισηπτικών και δροσιστικών συστατικών του είναι ιδανικό για χρήση στα πόδια. Τα διατηρεί απαλά και τα ξεκουράζει. Επίσης, λόγω των αντισηπτικών συστατικών περιορίζει σημαντικά και αποτελεσματικά τη δυσοσμία. Προσοχή: δεν καταπολεμά τη δυσοσμία από τις μασχάλες. Μη το εφαρμόζετε εκεί, διότι πέραν του ερεθισμού που μπορεί να προκαλέσει, δεν θα πετύχετε πολλά σε ό,τι αφορά τη δυσοσμία. Οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται εκεί είναι διαφορετικοί.
Μετά το μπάνιο σας, σκουπίστε καλά τα πόδια σας, τρίψτε τις φτέρνες σας και μετά απλώστε λίγο από το άχρηστο after save σας, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάς.
Αμέσως θα νιώσετε τα πόδια σας πιο ενυδατωμένα και δροσερά. Βάλτε κάλτσες και ...φύγατε!
Μπορείτε να βάζετε after save στα πόδια σας κάθε πρωί και βράδυ, αντί της ειδικής λοσιόν που χρησιμοποιούσατε για αυτή τη δουλειά.
Παράδειγμα 2
Κρεμμύδια για τα φυτά
Αγαπάτε τα λουλούδια και έχετε πολλές γλάστρες στη βεράντα. Κάποιες φορές τα φοιτά αρρωσταίνουν. Πιάνουν μαμουνάκια και μύκητες. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε χημικά προϊόντα για να ψεκάσετε.
Κρατήστε τις φλούδες από τα κρεμμύδια που καθαρίζετε σε μια σακούλα και όταν μαζευτεί μια καλή ποσότητα, βράστε τις κρεμμυδόφλουδες σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε. Βάλτε το κρεμμυδόζουμο στον ψεκαστήρα και προσθέστε λίγες σταγόνες (3-4 το πολύ) από το απορρυπαντικό για το πιάτο και λίγο ξίδι. Με αυτό το μείγμα ψεκάστε τα άρρωστα φοιτά σας, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
Το βασικό δραστικό συστατικό είναι το κρεμμύδι και οι φαινόλες από το ξίδι. Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε ιόντα αλουμινίου που έχουν πολύ δραστική αντισηπτική δράση (χρησιμοποιούνται για την απολύμανση σε πισίνες). Αντίστοιχα λειτουργούν οι φαινόλες από το ξίδι. Το απορρυπαντικό χρησιμοποιείται ώστε να κάνει πιο αλκαλικό το περιβάλλον το οποίο δυσκολεύει τη ζωή για κάποιους μικροοργανισμούς.
Προσοχή: σε κάθε περίπτωση η γλάστρα δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάει στο έδαφος και στο πιατάκι για τα νερά. Βάλτε κάτι ενδιάμεσα, ώστε η γλάστρα να αναπνέει και να στραγγίζει από τα νερά. Διαφορετικά αναπτύσσονται μύκητες.
• Περισσότερες συμβουλές στο eranistis.eu
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr