«Έχουμε νομοθετήσει πλέον το σύνολο των αναγκαίων νόμων για να υπάρξει μία πολύ μεγάλη τομή σε αυτό που όλοι επιθυμούμε, δηλαδή να αποκτήσει τελικά η χώρα ένα πλήρες και ολοκληρωμένο κτηματολόγιο» δήλωσε από την Πάτρα, όπου παρέστη σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, με θέμα «Προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και ηλεκτρονική υποβολή διαγραμμάτων», ο υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Και συμπλήρωσε: «Για να γίνει αυτό, χρειαζόταν να επιλύσουμε το θέμα των δασών, που ήταν μόλις στο 1% πριν από τρία χρόνια, το θέμα των παραλιών, το οποίο επίκειται στα τέλη του 2018, διότι δάση και παραλίες ήταν απαραίτητη προϋπόθεση».
Ανέφερε, εξάλλου, ότι χρειαζόταν το ενιαίο κτηματολόγιο, αφού ο νέος φορέας που ψηφίστηκε, θα ενσωματώσει τα υποθηκοφυλακεία και τον νόμο για τα αυθαίρετα, ο οποίος τα ταυτοποιεί για τα επόμενα 30 χρόνια και ταυτόχρονα αλλάζει τον τρόπο αδειοδότησης των κτιρίων.
Ο ίδιος υπογράμμισε: «Με το σύνολο αυτών των μέτρων που προανέφερα και την προκήρυξη των 32 μελετών για το κτηματολόγιο, ευελπιστούμε το 2020 να έχουμε ταυτόχρονα επικυρωμένους δασικούς χάρτες, παραλίες, κτηματολόγιο στο 80% της χώρας και τον ενιαίο φορέα διαχείρισης του κτηματολογίου».
Σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού ανέφερε ότι τα κτίρια καταναλώνουν 40% της ενέργειας, το κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού της χώρας έχουμε ψηφίσει ενεργειακές κοινότητες και παράλληλα ξεκινάει το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ οίκον 2"».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr