Η εταιρία Gizelis Robotics αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, που απευθύνεται στην παγκόσμια βιομηχανία και αγορά. Είναι η νεότερη εταιρεία του βιομηχανικού ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους, εδραιωμένους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας λαμαρίνας, με εξαγωγική παρουσία σε 55 χώρες του κόσμου. Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε ως μια από τις Τοπ 5 νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ανάμεσα σε 589 επιχειρήσεις. Η εταιρία αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες με τους leaders του χώρου της ρομποτικής και επεκτείνουμε μεθοδικά το δίκτυο μας στην Ευρώπη και διεθνώς.
Η εταιρία Alexandris Engineering είναι η θυγατρική της Γ.Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΕΤΒΕ στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 1999 σαν μια μικρή εμπορική εταιρία και σήμερα απασχολεί 60 εργαζόμενους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Φιλιππούπολη που εκτείνονται σε στεγασμένους χώρους 4.500 τετραγωνικών μέτρων, στο υποκατάστημα της Σόφιας και σε ακόμη δύο τοπικά γραφεία πωλήσεων. Από το 2004 λειτουργεί σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων ακριβείας για τη βιομηχανία εμφιάλωσης και τροφίμων. Εξοπλισμένο με επτά CNC κέντρα κατεργασίας και πλήρη σειρά συμβατικών μηχανημάτων κατεργασίας μετάλλου, δίνει την δυνατότητα στην εταιρία να συνεργάζεται με μεγάλους ευρωπαίους ΟΕΜs, κυρίως στον τομέα της εμφιάλωσης. Παράλληλα η εταιρία προωθεί και εγκαθιστά στην τοπική αγορά τα συστήματα μεταφορικών ταινιών της μητρικής, ενώ από το 2008 λειτουργεί κέντρο συναρμολόγησης μειωτήρων στροφών σε συνεργασία με την TECO-MOTOVARIO.
Μιλώντας στην εν λόγω εκδήλωση o κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Gizelis Robotics, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΣΕΒ για τη φιλοξενία τόνισε ότι «σήμερα η επένδυση στους αυτοματισμούς της σύγχρονης ρομποτικής στην εποχή του Industry 4.0 είναι μονόδρομος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και για κάθε επιχείρηση διεθνώς». Ο κ. Γκιζελής έκανε σύντομη αναφορά στην πορεία εξέλιξης του βιομηχανικού ομίλου Γκιζελής που υπηρετεί την ελληνική και διεθνή βιομηχανία για περισσότερα από 50 χρόνια με εξαγωγές σε 55 χώρες. Αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η ομάδα της εταιρίας και στάθηκε ιδιαίτερα στο «έξυπνο εργοστάσιο» της Calpak για να περιγράψει την πορεία προς τη δημιουργία στην πράξη ενός «smart factory». Ο κ. Γκιζελής επισήμανε επίσης ότι η εμπειρία από την εφαρμογή ρομποτικών συστημάτων στις επιχειρήσεις αναγνωρίζει ως βασικό παράγοντα επιτυχίας την πίστη και δέσμευση της διοίκησης, την οργάνωση της κατάλληλης ομάδας έργου και την καλλιέργεια της αναγκαίας κουλτούρας μέσα στο εργοστάσιο, ώστε οι εργαζόμενοι να υιοθετήσουν την νέα τεχνολογία και να γίνει ο αυτοματισμός «κοινή λογική» σε όλη την επιχείρηση. Σημείωσε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή στην πράξη ρομποτικών συστημάτων, σημείωσε όπως είναι η τεράστια αύξηση της ποιότητας και των παραγωγικών δυνατοτήτων, η μείωση του φόρτου εργασίας, η σημαντική βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, η ευελιξία της παραγωγικής διαδικασίας, η δυνατότητα διείσδυσης σε νέες αγορές, η απόκτηση ενός εξαιρετικού εργαλείο marketing και η συνεπακόλουθη αύξηση θέσεων εργασίας. Καταλήγοντας ο κ. Γκιζελής κάλεσε την ελληνική βιομηχανία να αξιοποιήσει την ευκαιρία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και να δημιουργήσει αξία για το παρόν και το μέλλον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr